Gata cu țepele auto : Apare aplicaţia de mobil care va arăta kilometri reali ai unei maşini, numărul de proprietari şi al accidentelor

Adăugat la Știri

masini_bara_la_baraO aplicație online va permite oricui dorește să achiziționeze o mașină second hand să afle întreg istoricul real al mașinii respective chiar și de pe telefonul mobil.

Platforma online care este dezvoltată de specialiști angajați de Guvern, va permite identificarea kilometrajului real, a numărului de proprietari anteriori și a accidentelor în care a fost implicat automobilul, scrie profit.ro.

Autorii proiectului au pornit de la ideea că tranzacțiile auto care implică vehicule second hand sunt netransparente, iar vânzatorii nu au interesul să fie sinceri. Astfel, foarte multe autovehicule au nereguli ascunse, de la modificarea kilometrajului, până la schimbarea motorului.

Facilitarea obținerii informațiilor online de către cumpărător poate descuraja asemenea practici, consideră inițiatorii proiectului.

Citește și Aparat capabil să măsoare emisiile mașinilor în condiții reale de trafic, în dotarea RAR

Un exemplu este că se poate afla dacă un vehicul folosit ca taxi este vândut ca mașină de uz personal.

În prezent, la această platformă online lucrează mai mulți specialiști angajați de Guvern, aplicația fiind realizată în proporție de 20%.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii