Gata cu temperaturile de vară! O masă de aer polar ajunge, la finalul săptămânii, în România

Adăugat la Știri

Deşi ne bucurăm de o vară prelungită, se pare că vremea caldă, neobişnuită pentru această perioadă, ajunge la final.  Meteorologii ANM spun că începând de sâmbătă, o masă de aer rece, de origine polară, se va instala peste România.

Masa de aer rece începe să pătrundă pe teritoriul țării începând de sâmbătă după-amiază, mai întâi în partea de nord-vest.

Treptat, va ajunge în Crișana, Maramureș, Transilvania și partea de nord a Moldovei. Zonele sudice vor fi, însă, ferite de această masă de aer polar. În aceste zone, temperaturile vor marca o scădere de la 29 la 22 de grade. Acest front va fi însoțit și de ploi, sub formă de averse. În schimb, în partea de sud, sud-est, vremea se va menține sâmbătă deosebit de caldă, adică maximele vor urca până la 30 de grade, iar pe litoral vor fi 24-25 de grade, potrivit realitatea.net .

Semnalele ar fi că de duminică, masa de aer rece, de origine polară, va determina o scădere în majoritatea regiunilor, iar maximele vor ajunge la 18 – 20 de grade. Este foarte probabil ca masa de aer rece să nu pătrundă foarte mult și în sudul țării”a precizat meteorologul Alina Șerban. Potrivit meteorologului, masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare, iar de miercurea viitoare „sunt mai multe scenarii şi e posibil să mai apară o masă e aer cald, o masă tropicală”, scrie realitatea.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii