Garda Apulum a participat în acest sfârșit de săptămână la cea de a II-a ediție a Festivalului Dacic Petrodava, la Piatra-Neamț

Adăugat la Știri
Garda Apulum a participat în acest sfârșit de săptămână la cea de a II-a ediție a Festivalului Dacic Petrodava care s-a desfășurat la Piatra-Neamț.
Voluntarii din cele patru trupe de reconstituire istorică din Alba Iulia care activează sub titulatura generică Garda Apulum (Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apoulensis și Magna Nemesis) au fost protagoniștii unicului festival de acest gen din Moldova.
Timp de două zile aceștia au făcut spectacol prezentând un program vast din care nu au lipsit demonstrațiile de tehnică militară, luptele de gladiatori, dansurile și atelierele antice. Bineînțeles că povestea anticului Apulum nu a lipsit din prezentare.
Citește și Număr record de vizitatori, anul trecut, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia
De precizat că evenimentul își propune să promoveze patrimoniul istoric antic local, care are în prim-plan cetatea dacică a Petrodavei, aflată în proximitatea orașului Piatra-Neamț. Deplasarea a fost susținută de Muzeul Național a Unirii Alba Iulia și Societatea de Transport Public Alba Iulia.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii