Furnizorii de gaze trebuie să ne asigure minimum 5 zile pentru transmiterea indexului autocitit

Adăugat la Știri

citire gazeFurnizorii de gaze trebuie să ne asigure minimum 5 zile pentru transmiterea indexului autocitit. Află de pe radiounirea.ro care este termenul actual.

În actualul Regulament, care expiră în iunie 2016, nu există o prevedere anume privind numărul de zile pe care un client îl are la dispoziţie pentru trimiterea indexului. Fiecare furnizor oferă ce interval de timp doreşte.
Furnizorul de gaze trebuie să asigure clientului final un interval de minim lunar de cinci zile calendaristice pentru transmiterea indexului autocitit, se arată în draft-ul noului Regulament de Furnizare gaze naturale, document încă în lucru, estimat să intre în vigoare la 1 iulie 2016. Această obligativitate este valabilă numai în cazul în care clientul optează pentru această variantă şi nu lasă la latitudinea furnizorului să factureze consumul pe baza profilurilor lunare, urmate de regularizare, la fiecare trei luni. „În vederea transmiterii indexului echipamentului de măsurare determinat prin autocitire, furnizorul are obligaţia să comunice clientului final, prin intermediul facturii, cel puţin următoarele informaţii: intervalul de timp în care se poate transmite indexul autocitit; acesta nu poate fi mai mic de 5 zile calendaristice”, se arată în documentul citat.

În actualul Regulament, nu este indicată expres nici o perioadă de trimitere a indexului autocitit. Fiecare furnizor decide cât timp să le lase clienţilor pentru a face acest lucru. Cei mai mari doi furnizori din România de pe piaţa românească, GDF Suez şi E.ON, oferă acum clienţilor săi trei, respectiv sapte zile calendaristice pentru a trimite indexul.

Citește și Consumatorii de gaze cu probleme la plata facturii pot conveni cu furnizorul plata în rate a debitelor

Trimiterea indexului se poate face fie telefonic, fie online, dacă aveţi un cont de client.

„Indexul echipamentului de măsurare determinat prin autocitire este luat în considerare la facturare de către furnizor, cu excepţia cazurilor în care pentru acea perioadă de facturare există un index determinat prin citire directă de operator sau indexul autocitit nu este transmis de clientul final în intervalul de timp şi în condiţiile comunicate de furnizor”, se mai arată în documentul citat.

Sursa:economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii