Funcționarii publici vor putea deconta mai mulți bani pentru cazare și hrană, potrivit unui proiect al Ministerului Finanțelor

Adăugat la Social-Economic, Știri

Funcționarii statului aflați în delegație vor putea deconta sume mai mari de bani pentru cazare și hrană, conform unui proiect de hotărâre al Ministerului Finanțelor lansat în dezbatere publică. Mai mult, angajații statului nu mai sunt obligați să aducă documente justificative pentru sumele cheltuite, cât timp nu depășesc baremul.

Mai exact, alocaţia de hrană a crescut de la 17 lei/zi (indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte persoana şi de autoritatea sau instituţia publică în care-şi desfăşoară activitatea), cât este în prezent, la 20 lei/zi. Vor crește și cheltuielile de cazare de la 45 lei/noapte – pentru personalul care nu se cazează în unităţi de primire turistică – şi 50% din tariful perceput de hotelurile de 3 stele, la un tarif fix de 230 lei/noapte, indiferent de locul unde s-au cazat funcţionarii, arată adevărul.ro.

Funcționarii de rang primesc mai mulți bani

Proiectul de lege prevede ca fucționarii cu funcții de conducere care se deplasează în interes de serviciu pot deconta sume mai mari, pe baza devizelor jutificative, în timp ce pentru sumele de bază stabilite nu mai sunt necesare bonuri, chitanțe și facturi.

Alte sume care pot fi decontate privesc transportul dus-întors, în cazul deplasărilor pe o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu. Astfel, sunt decontate cheltuielile cu avionul pe orice distanţă, clasa economică; cu orice fel de tren, clasa a II-a, pe distanţe de până în 300 km, şi la clasa I-a pentru distanţe mai mari de 300 km. Dacă vor fi aprobate, prevederile se vor aplica din data de 1 ianuarie 2019.

sursa: libertatea.ro

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii