Rămâi conectat

IT

Funcție nouă pentru Facebook Messenger: mesajele vocale vor fi transformate automat in mesaje text

Publicat

în

Facebook testeaza în această periooadă o noua functie pentru aplicatia sa de mesagerie, Facebook Messenger, care va permite transformarea automata a mesajelor audio in text, scrie hit.ro.

Demararea testelor pentru noua functie a fost confirmata de catre David Marcus, vicepresedinte Facebook Messenger, cum altfel decat printr-o postare pe reteaua de socializare: “Oferim deja o facilitate care permite utilizatorilor sa trimita mesaje vocale prietenilor lor (quick voice message – n.r.), fara a fi nevoie sa scrieti un text. Astazi, vom lansa testarea pentru functia care va ajuta utilizatorii sa citeasca mesajele vocale primite, in loc sa le asculte”, scrie David Marcus in postarea de pe Facebook.

Oficialul Facebook a precizat in mesajul postat pe reteaua de socializare ca testul include un numar redus de utilizatori, iar in cazul in care functia va fi bine primita, aceasta va deveni disponibila pentru toti utilizatorii retelei de socializare.

David Marcus mai scrie in postarea de pe Facebook ca principalul motiv pentru implementarea acestei noi caracteristici a Facebook Messenger va oferi mai multa intimitate utilizatorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


IT

Concursul de realizare și prezentare de aplicații software de la UAB și-a desemnat câștigătorii

Publicat

în

Concursul de realizare și prezentare de aplicații software de la UAB și-a desemnat câștigătorii

Facultatea de Informatică și Inginerie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a organizat cea de-a cincea ediție a concursului IN4IT.

Această ediție inedită s-a desfășurat sub forma unui Hackathon la universitatea albaiuliană, fiind vorba despre o competiție între tinerii pasionați ai domeniului – elevi, studenți și masteranzi – constând în elaborarea și prezentarea unor aplicații software.

S-a urmărit crearea unor aplicații inovatoare integrabile în ceea ce reprezintă, astăzi, conceptul „Smart City”.

Cele mai inovatoare aplicații au fost premiate.
Iată care au fost laureații:
*Premiul I – Claudiu Neamțu, Diana Bîcu – aplicația XeoSmartHome – Sistem de automatizare a activităților casnice, control al centralei termice, iluminatului, irigatulului gazonului/grădinii și de control al jaluzelelor;
*Premiul II – Ioan Cutean, Stîngaciu Andrei, Petruț Vlad, Cisteian Răzvan – Aplicație pentru transport public – o aplicatie care pune împreună toate metodele de transport – taxi, serviciile de ride sharing (Bolt, Uber), trotinetele Lime și autobuzele publice;
*Premiul III – Alexandru Eugen Găzdac, Andrei Drăgan, Dragoș Bărbuț – Club. Platformă inteligentă de management de evenimente pentru Alba Iulia, care revoluționează planificarea, organizarea și promovarea evenimentelor.
sursa: facebook Facultatea de Informatică și Inginerie – UAB

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

IT

Cum poti reconditiona bateria stricata a laptopului?

Publicat

în

Frigiderul in care iti pastrezi alimentele poate fi de ajutor si pentru un scop mai putin obisnuit: repararea bateriei laptopului. Afla cum sa procedezi de pe radiounirea.ro.

Pune bateria intr-o punga de plastic, pe care o sigilezi.

Pune bateria in frigider, timp de 12 ore.

Scoate bateria din frigider, las-o la temperatura camerei si sterge-o cu un prosop.

Pune bateria inapoi in laptop.

Incarca bateria cat de mult poti, apoi las-o sa se descarce. Repeta procedeul de 3-4 ori.

Bateria ta stricata va fi reconditionata!

sursa: secretele.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

IT

Aplicații pentru vacanță care îți vor face vara mai frumoasă

Publicat

în

Aplicații pentru vacanță sunt numeroase atât pe Play Store cât și pe App Store, însă în acest articol le-am inclus doar pe cele mai utile. Care sunt şi ce îţi oferă, află de pe radiounirea.ro

Impactul pe care dispozitivele inteligente l-a avut asupra modului în care călătorim a fost uriaș. Având la bază cantitatea nelimitată de informații disponibilă pe internet, acestea au făcut vacanțele mai frumoase și mai ușor de planificat pentru milioane de oameni. Fie că este vorba despre găsirea unor hoteluri mai ieftine sau a unor mijloace de transport mai accesibile, acestea satisfac aproape fiecare nevoie pe parcursul unei excursii.

Pentru a avea parte de cea mai bună experiență în această vară, am alcătuit o listă cu zece aplicații pentru vacanță care vă vor ajuta să vă descurcați mult mai ușor, indiferent de locația în care vă aflați. Datorită importanței lor, am menționat și aplicații extrem de cunoscute, precum Uber și Google Translate.

Aplicații pentru vacanță – Uber

Una dintre cele mai mari probleme ale turiștilor este transportul în comun. În toate țările din lume, indiferent de gradul de dezvoltare, străinii au semnalat numeroase probleme cu taximetriștii. În condițiile în care majoritatea aeroporturilor din lume sunt dotate acum cu WiFi, Uber ar putea fi o modalitate extrem de ușoară de a călători între locul de aterizare și hotelul la care vă cazați. În România, tarifele practicate de cei de la Uber în București sunt aproape similare cu cele ale firmelor de taximetrie obișnuite, însă în alte țări, serviciul vă va ajuta să economisiți o sumă destul de mare de bani. Uber poate fi descărcată atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Airbnb

Airbnb vă oferă acces la peste 450.000 de locații din toată lumea, situate în peste 34.000 de orașe. Airbnb este cea mai ușoară metodă prin care veți putea găsi loc de cazare în timpul călătoriilor, oferind atât soluții de ultim moment pe termen scurt cât și soluții pe termen lung pentru cei care vor să petreacă o perioadă mai lungă de timp într-un loc. Airbnb poate fi descărcată de pe Play Store și App Store.

 

Aplicații pentru vacanță – Viber

Viber este una dintre cele mai populare aplicații, atât pe Google Play cât și pe App Store. Este o aplicație gratuită, cross-platform, și funcționează perfect în locațiile cu WiFi și câteodată și cu 3G. Folosind numărul de telefon ca nume de utilizator, în momentul în care ați intrat în aplicație nu va trebui să vă adăugați prieteni în listă, agenda fiind umplută automat cu cei care au instalat Viber pe propriul număr.

Din punct de vedere al interfeței, Viber este asemănătoare cu aplicația standard pentru telefon, iar de ceva timp aveți posibilitatea de a trimite și mesaje text. Cel mai important aspect este că toate acestea funcționează doar prin intermediul unei conexiuni stabile la internet.

XE Currency

Indiferent unde mergeți, XE Currency este o aplicație care va face o treabă foarte bună în a vă ajuta să nu fiți furați de bișnițari, case de schimb sau chiar bănci. Aplicația este gratuită, merge și pe iOS și pe Android, și face o treabă foarte bună. Deși este evident că vorbim de o aplicație al cărei scop este conversia monetară, XE Currency face această acțiune oferind și câteva elemente suplimentare care fac diferența. Afișează grafice de evoluție a prețului fiecărei monezi și include, ca bonus, și prețurile metalelor prețioase.

Pentru a schimba moneda din care vreți să faceți transformarea, este suficient să atingeți altă monedă și să o trageți în partea de sus a ferestrei. Funcționează și fără acces la internet, în permanență afișând în partea de sus data și ora ultimei actualizări. Descărcați XE Currency gratuit de pe Play Store și App Store.

Aplicații pentru vacanță – Hopper

Hopper este aplicația ideală dacă vreți să aveți parte de cele mai mici prețuri atunci când selectați un bilet de avion. Hopper ia în considerare miliarde de oferte de zbor găsite pe un număr mare de site-uri și găsește momentele în care prețurile anumitor bilete scad foarte mult. După cum scrie și în descrierea oficială a aplicației pe AppStore, Hopper vă poate ajuta să economisiți chiar și 40% în unele cazuri.

După cum relatează și publicația Time, Hopper are o funcție numită ”Watch a Flight”, cu ajutorul căreia veți putea urmări prețurile pe un anumit traseu. Hopper vă va trimite chiar notificări atunci când acestea sunt în scădere și este disponibilă doar pe App Store.

Google Translate

Google Translate este unul dintre cele mai folosite site-uri ale companiei din Mountain View și cel mai bun serviciu pentru traduceri disponibil în acest moment. După cum scrie într-un articol publicat de curând, prin intermediul contribuțiilor aduse de milioanele de utilizatori, Google Translate a devenit mult mai bun la traducerea limbajului informal, în condițiile în care până acum excela doar la traducerea propozițiilor exprimate într-un limbaj formal.

Aplicația poate fi folosită și într-un mod mult mai interesant. Pur și simplu îndreptați camera principală a dispozitivului către un text scris într-o limbă străină, selectați limba acestui și limba în care vreți să îl traduceți, iar Google vă va oferi traducerea pe moment. Google Translate este gratuită pe Play Store și App Store.

Aplicații pentru vacanță – AroundMe

AroundMe este una din acele aplicații care te salvează de cele mai multe probleme, indiferent unde te-ai afla. Deși necesită o conexiune activă la internet (un aspect nu foarte plăcut când vă aflați în afara țării), după ce detectează poziționarea geografică, afișează un număr impresionant de puncte de interes, împărțite frumos pe categorii. De la farmacii până la baruri sau magazine Apple, AroundMe vă ajută să găsiți tot ce vă interesează.

Filtrând automat locațiile în funcție de distanță, o selectare a unui punct de interes vă va oferi o hartă și, unde este cazul, număr de telefon. Aplicația este gratuită atât pentru iOS, cât pentru Android. AroundMe este disponibilă gratuit pe Play Store și App Store.

TripAdvisor

TripAdvisor oferă o cantitate uriașă de informații în legătură cu orice loc în care vreți să călătoriți. În condițiile în care comentariile de pe unele site-uri pe turiști nu sunt întotdeauna de încredere, TripAdvisor oferă unele dintre cele mai sincere review-uri la care veți avea acces. Printre altele, aplicația disponibilă pe Play Store și App Store le permite utilizatorilor să descarce hărți offline pentru a se descurca mai ușor în interiorul orașelor.

Aplicații pentru vacanță – PackPoint

PackPoint vă va ajuta foarte multe înainte de a pleca într-o excursie. Cu toții știm că bagajele durează uneori prea mult timp până sunt gata, iar PackPoint este construită special pentru a accelera procesul. Pentru început, PackPoint vă va adresa o serie de întrebări: Unde vă duceți? Sunteți bărbat sau femeie? Pentru cât timp veți fi plecați? Pe baza acestora, aplicația va alcătui o listă cu strictul necesar, luând în considerare chiar și activitățile pe care le veți susține pe parcursul călătoriei. PackPoint poate fi găsită pe App Store și Play Store.

WiFi Finder

După cum am pus mai devreme, aplicații extrem de utile precum Uber au nevoie de o conexiune stabilă la internet pentru a funcționa. Deoarece nu vă veți folosi foarte des de traficul inclus în abonament atunci când călătoriți, găsirea unor rețele WiFi va fi obligatorie.

WiFi Finder se va dovedi extrem de utilă în aceste condiții, deoarece vă va furniza o hartă completă a rețelelor WiFi dintr-un oraș, aceasta putând fi descărcat pe telefon pentru a putea fi accesată atunci când nu sunteți conectați la internet. WiFi Finder poate fi descărcată gratuit de pe Google Play și App Store.

Sursa:playtech.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba