Rămâi conectat

Eveniment

Fumatul dăunează grav liniștii familiale. Un cugirean a fost amendat de jandarmi pentru că a vrut să-și pedepsească fiica pentru că fuma

Publicat

în

Un cugirean în vârstă de 37 de ani a aflat ca fiica sa fumează şi a vrut să-i aplice o corecţie fizică. Fata a apelat 112 şi a primit ajutor din partea unui echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică.

Apelul la 112 a fost recepţionat luni, 26 octombrie, la ora 14.15 şi venea din partea unei minore care solicita ajutor de urgenţă deoarece se temea de tatăl său. La domiciliul acesteia, situat pe strada Nicolae Copernic din Cugir a intervenit imediat un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un poliţist şi un jandarm.

În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că incidentul a izbucnit în momentul în care tatăl şi-a surprins fiica, minoră, fumând. I-a reproşat acest comportament şi, pe fondul alcoolului consumat şi a replicilor pe care le-ar fi primit de la fată, ar fi ajuns să o înjure, să o îmbrâncească şi să o ameninţe cu alte acte de violenţă, inclusiv cu aceea „că îi va băga ţigara aprinsă-n gura”. Cearta a luat amploare atunci când în ajutorul fetei a intervenit mama sa şi a culminat când cele două, temându-se pentru integritatea fizică, au părăsit locuinţa pentru a se refugia în vecini. Astfel, conflictul a continuat în stradă, soţul reproşându-i soţiei faptul că nu şi-a supravegheat suficient de bine fiica.

Jandarmul şi poliţistul au acţionat pentru aplanarea incidentului şi împiedicarea bărbatului de a–şi pune în practică ameninţările. Totodată, deoarece acesta prezenta urme de sânge pe mâini, l-au condus la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Pentru fapta săvârşită a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Elev din Sebeș la prima expoziție de grafică

Publicat

în

Prima expoziție de grafică pentru un elev din Sebeș

Joi 25 aprilie, la ora 11.00, în zona expozițională amenajată în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sebeș, va avea loc vernisajul primei expoziții personale a tânărului grafician Alex Moga.

Curatorii expoziției sunt profesoara Camelia Sanda Zurman, cadru didactic la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, și Nadia Diana Arsin, directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga”. Invitați în deschiderea expoziției sunt artistul plastic Eugen Macinic, profesoara Alexandra Pamfilie și Lusia Morariu – care vor asigura momentele muzicale.

Edificiul primăriei din Sebeș, un monument istoric cu elemente arhitecturale armonioase, care a beneficiat de lucrări interioare de renovare apreciate de întreaga comunitate, se dovedește a fi o casă primitoare pentru arte și pentru manifestări culturale de calitate.

Alexandru Moga, tânărul care își expune lucrările de grafică, este elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, pasionat de muzică și dornic să urmeze studii aprofundate în domeniul artelor.

„Îi dorim mult succes și adresăm publicului o invitație caldă de a-l cunoaște prin intermediul lucrărilor sale!”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Vernisajul expoziției „Materie și Icoană” la Sebeș: Când va avea loc

Publicat

în

La Sebeș, vernisajul expoziției „Materie și Icoană”

Miercuri 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va avea loc vernisajul expoziției documentare „Materie și Icoană”, care va fi la dispoziția publicului sebeșean până în data de 15 mai, accesul vizitatorilor fiind gratuit.

Expoziția valorifică rezultatele unui proiect de cercetare care a adunat în jurul icoanelor transilvănene specialiști din diverse domenii (conservare-restaurare, știința patrimoniului, istorie, științele naturii și arheologie) cu scopul de a recupera  (reînvia) vechea tehnică de pictare a icoanelor pe lemn transilvănene din veacul al XVIII-lea și din prima jumătate a secolului al XIX-lea. În acest sens, prin metode moderne de investigare, au fost identificate materialele folosite de vechii maeștri iconari și proveniența acestora. Tehnica a fost reconstituită pictând noi icoane cu pigmenți similari celor folosiți în vechime, unii preparați din materie primă de origine locală.

Vernisajul va fi urmat de ateliere practice de reconstituire a metodelor vechi de obținere a pigmenților și a cernelii ferogalice din minerale și vegetale identificate și prelevate de pe cuprinsul județului Alba.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, vernisajul și atelierele de lucru vor avea loc la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș.

Expoziția „Materie și Icoană” este organizată de Consiliul Județean Alba,  prin Muzeul Național al Unirii Alba Iulia,  în colaborare cu Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud – Muzeul de Istorie și Științele Naturii Aiud și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin  Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Concurs de încondeiat ouă la Aiud: Cine a participat

Publicat

în

La Aiud, concurs de încondeiat ouă

Timp de două zile, Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” a organizat ateliere de încondeiat ouă de Paște.

Au participat elevi de clasa a 2-a de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, îndrumați de profesoara Antoanela Budai, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, îndrumați de profesoara Laura Man, și Școala Gimnazială „Axente Sever”, îndrumați de profesoara Felicia Munteanu

Participanții au dat dovadă de talent și creativitate în arta încondeierii ouălor de Paște, fiecare ou reflectând frumusețea și simbolistica sărbătorilor pascale. Până în 24 aprilie, cei interesați sunt invitați la sediul bibliotecii să admire lucrările celor mici și chiar să desemneze oul preferat. Emoțiile celor mici vor fi prelungite până la premiere.

Încondeierea ouălor de Paște este un obicei străvechi în tradiția românească, acestea fiind o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, reprezentând un element de cultură specific românească, subliniază reprezentanții Primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba