Fructe și pentru copiii din grădinițele cu program normal

Adăugat la Știri

copii_gradinitaPreșcolarii din grădinițele de stat și particulare acreditate cu program normal de patru ore vor beneficia de fructe proaspete, începând chiar din acest an școlar, ca urmare a unei ordonanțe de urgență adoptate ieri.

Măsura este cuprinsă în capitolul „Copii sănătoși la grădiniță” al Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, aprobat în iulie 2016.De programul de încurajare a consumului de fructe proaspete au beneficiat, până acum, elevii din clasele I-VIII și din clasa pregătitoare. Prin ordonanța de urgență adoptată în ședința de ieri, Guvernul a extins măsura și la preșcolari, urmărind și eliminarea inechităților și discriminării dintre preșcolari și școlarii care urmează cursurile acelorași unități de învățământ.

Citește și ANSVSA: Depășiri de pesticide în legume și fructe din import

De fructe proaspete vor beneficia aproape 350.000 de  preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore. Suma maximă alocată zilnic este de 0,37 lei/preșcolar, aici intrând achiziția fructelor, transportul, distribuția și depozitarea acestora, după caz. Pentru extinderea programului și la preșcolari, se vor plăti de la bugetul de stat aproape 13 milioane de lei pentru anul școlar 2016-2017.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii