Rămâi conectat

Societate

FOTO. S-a deschis primul HUB din Alba Iulia, destinat antreprenorilor care sunt în căutarea unui spațiu pentru birouri

Publicat

în

În data de 7 martie s-a deschis primul spațiu de coworking din Alba Iulia – HUB 7. Conceptul este unul nou pentru comunitatea albaiuliană și vine în sprijinul antreprenorilor sau liberilor profesioniști care sunt în căutare de un spațiu de birouri unde să își desfășoare activitatea.

Ideea înființării unui HUB în Alba Iulia a venit în urma interesului găsit în piață de către Dragoș Medrea, fondatorul HUB 7. „Am găsit oameni dornici să lucreze într-un spațiu comun, dar, care, de regulă lucrează de acasă și atunci am decis că este momentul să înființez un HUB.”, a spus Dragoș Medrea.

Pe scurt, un HUB este un spațiu în care oricine poate veni să lucreze, în baza unui abonament lunar sau zilnic, având posibilitatea de a rezerva un birou individual, într-o încăpere de tip open space, în care mai multe persoane își desfășoară activitatea. HUB-ul este un mediu de afaceri controlat, unde membrii comunității găsesc oportunități de creștere a business-ului propriu.

Beneficiile acestuia, pe lângă costurile foarte mici de închiriere, sunt consultanța juridică sau contabilă pe care cei abonați o pot primi; oportunitatea de a participa la diferite workshop-uri sau evenimente de dezvoltare personală sau a business-ului; sala de ședințe care poate fi rezervată pentru diferite întâlniri; un spațiu de socializare unde cei din comunitate pot lega prietenii sau relații de afaceri și un loc unde creativitatea și buna dispoziție îi poate stimula pe cei care se alătură HUB-ului.

„Desigur că acesta este doar începutul. Suntem deja în discuții cu Business Angels din București, care vor veni la HUB să prezinte cu ce se ocupă și conceptul din spatele denumirii lor, respectiv să finanțeze o afacere, să ofere mentorat și să îi ajute pe cei care sunt la început de drum să se dezvolte.„Dragoș Medrea, fondator HUB 7

HUB 7 este un spațiu și un concept care se va dezvolta continuu, atât ca infrastructură, cât și ca paletă de servicii. Scopul lui va fi de a crește organic o comunitate puternică, care să aducă împreună oameni din domenii diverse, care pot să evolueze împreună mult mai rapid decât ar putea să o facă individual.

Beneficii și mai multe detalii depre HUB 7 puteți găsi și pe site-ul oficial www.hub7.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Acțiune în școli din Alba pentru creșterea siguranței rutiere

Publicat

în

Acțiune în școli din Alba pentru creșterea siguranței rutiere

În perioada 15-19 aprilie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat activități informativ-preventive în 12 unități de învățământ din județ.

La acestea au luat parte 620 de elevi și preșcolari precum și 40 de cadre didactice din Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Raica” Răchita, Școala Gimnazială Ponor, Școala Gimnazială Râmeț, Școala Gimnazială Săsciori, Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia.

Temele abordate cu elevii din licee și școlile gimnaziale au fost legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Totodată, elevilor le-au fost expuse aspecte legate consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive precum și de traficul de persoane, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr 12 din Alba Iulia au învățat, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Rutier și a celor din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, regulile de circulație pe care trebuie să le respecte pietonii și cum este bine să se comporte în locurile de agrement.

Siguranța în unitățile de învățământ rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Alba, se precizează într-un comunicat de presă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Președintele Senatului, vizită la Băile Sărate Ocna Mureș

Publicat

în

Vizită la Băile Sărate Ocna Mureș a președintelui Senatului

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vizitat Băile Sărate de la Ocna Mureș.

Baza de tratament și agrement, cea mai modernă investiție publică în domeniul balnear din România, pune în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei, Ocna Mureş devenind un punct de reper în peisajul turistic şi balnear naţional.

„Îi mulțumim domnului Nicolae Ciucă pentru ajutorul oferit din funcția de prim-ministru pentru realizarea acestui vis măreț al ocnamureșenilor și pentru parteneriatul său cu fiecare localitate din județul Alba, în beneficiul oamenilor dragi de aici!”, a transmis președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

„Prin conlucrarea Consiliului Județean Alba cu Consiliul Local Ocna Mureș, acest complex balnear a revenit pe harta turismului național, după mulți ani de uitare și degradare. În anul trecut, peste 250 de mii de vizitatori s-au bucurat de beneficiile apelor de aici. Cu fonduri europene, se vor finanța lucrări pentru extindere, îmbunătățire a calității serviciilor și pentru utilizarea energiei regenerabile, a precizat, la rândul său, Nicolae Ciucă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

22 aprilie: Ziua Pământului

Publicat

în

Zi dedicată Pământului

Planeta noastră, Pământul, este sărbătorită, în fiecare an, la 22 aprilie, atât în cadrul Zilei Planetei Pământ cât şi al Zilei Internaţionale a Mamei-Pământ.

În 1970, la prima marcare, Ziua Pământului a mobilizat 20 de milioane de americani, care îşi arătau susţinerea pentru creşterea protecţiei asupra planete noastre. Ziua Planetei Pământ a fost iniţiată de senatorul american Gaylord Nelson şi celebrată, iniţial, doar pe teritoriul SUA. Misiunea EARTHDAY.ORG este de a diversifica, de a educa, de a informa şi de a activa mişcarea ecologistă la nivel mondial, lucrând cu peste 150.000 de parteneri din peste 192 de ţări, pentru a susţine acţiuni pozitive pentru planeta noastră.

În 1990, Ziua Pământului a devenit un eveniment mondial, prin eforturile depuse de activistul Denis Hayes, reunind 200 de milioane de oameni din 141 de ţări şi aducând problemele de mediu pe scena mondială. Evenimentul a dat un impuls uriaş eforturilor de reciclare la nivel mondial şi a ajutat la deschiderea drumului pentru Summitul Pământului al Naţiunilor Unite din 1992, de la Rio de Janeiro.

De-a lungul deceniilor, EARTHDAY.ORG a adus sute de milioane de oameni în mişcarea ecologistă, creând oportunităţi de angajament civic şi voluntariat.

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba