FOTO. Elevii Liceului ”Ștefan Manciulea” din Blaj, locul 3 la un concurs ce a avut scopul de a promova valorile tradiționale

Adăugat la Educație și Cultură

Elevii  Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” au participat în data de 18 octombrie 2018  la  Concursul Regional Interdisciplinar „Ioan Bojor”. Aflat la a treia ediție, concursul a avut loc la Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” Reghin, având ca scop promovarea valorilor tradiționale specific țării noastre. Competiția se adresează elevilor de liceu şi învăţământ profesional, clasele IX – XII, învățământ de zi, fiind  organizat pe patru domenii: Natură și agricultură, Turism, În bucătărie- veselie și îndemânare, Automobilul prieten sau dușman. Pentru  fiecare domeniu există două secțiuni, iar cei interesați au avut posibilitatea să participe, direct sau indirect.

Elevii Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” au optat pentru prima secțiune a concursului, respectiv, Recunoașterea și descrierea plantelor medicinale – abilităţi practice. Proba practică s-a desfăşurat în incinta Liceului Tehnologic ,,Ioan Bojor” Reghin.

Echipajul a fost format din următorii elevi și cadre didactice coordonatoare, care s-au deplasat la Reghin, locul desfășurării concursului: Bălău Carmen, din clasa a XI-a B, coordonată de doamna prof. ing. Daniela Păcurar si Szolloși Daniela din clasa a X-a B coordonată de doamna prof.dir.adj. Elena Drăgan.

Sarcinele ce au trebuit îndeplinite au fost interesante și axate pe recunoașterea plantelor medicinale: lavandă, cimbrișor, echinaceea, melisa, gălbenele, isop, salvie, mentă, coada șoricelului, macriş, sideritis. Ulterior elevii participanți au trebuit să descrie și să prezinte indicațiile terapeutice pentru organism ale plantelor medicinale  Timpul necesar recunoaşterii şi descrierii fiecărei plante medicinale a fost de  maximum 5 minute, iar pentru descrierea indicaţiilor terapeudice/plantă pentru organism de cel mult 2 minute .

Temele propuse au fost executate în ziua concursului, iar echipamentele necesare desfășurării probelor practice au fost asigurate de către organizatori.

Elevii instituției blăjene s-au întors cu PREMIUL III, fapt apreciat de conducerea școlii, reprezentată prin directorul Ioan Marcu și Elena Drăgan – director adj.,  care încurajează  dorința de a se implica în astfel de concursuri, importante pentru specialitatea pe care o studiază, a transmis prof. Emilia Comșa, purtător de cuvânt al Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj.

Facebook Twitter 

Comentarii