Cristina Anghel, președinta Asociației RYMA, la Unirea FM: Fosta grădiniță din satul Corna va fi restaurată de studenți și transformată în centru de informare turistică

Adăugat la Educație și Cultură, Muzică, Tineret

rymaAsociația RYMA din Alba Iulia va prezenta în cadrul unei expoziții de arhitectură, ce va fi vernisată cu ocazia Festivalului Play for May programat la acest sfârșit de săptămână și un proiect de restaurare.

Acesta vizează o clădire veche din satul Corna, care va fi refăcură și redată circuitului turistic cu ajutorul studenților de la arhitectură din București și Iași.

„Este vorba despre restaurarea unor active de patrimoniu din satul Corna. Am început cu restaurarea unei case tradiționale. Anul trecut am renovat căminul cultural cu studenții, în doar 12 zile și anul acesta ne propunem să restaurăm fosta grădiniță a satului și să o transformăm în centru de promovare turistică”, a spus Cristina Anghel, președinta Asociației RYMA din Alba Iulia.

Festivalului Play for May, care anul acesta va aduce în fața albaiulienilor muzică și film se va desfășura în perioada 20-22 mai la Alba Iulia.

 

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii