Florin Roman : PNL solicită tratament egal pentru angajații din instituțiile publice

Adăugat la Știri

salariatiGuvernul vorbește de majorări salariale spectaculoase în sectorul bugetar, dar nu face nimic pentru a elimina discriminările care există în acest moment la nivelul instituțiilor publice.

În prezent, există un număr ridicat de funcționari care își desfășoară activitatea profesională în instituțiile publice locale sau centrale, dar care nu domiciliază în localitatea în care au locul de muncă, aceștia parcurgând zilnic distanțe adesea considerabile, folosind pentru deplasare fonduri personale.

Această situație datează de mai bine de 10 ani , de la adoptarea HG nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului. Din această Hotărâre de Guvern a fost omisă o categorie de angajați și anume aceia care își desfașoară activitatea în cadrul instituțiilor publice.

Citește și Florin Roman : PNL cere Departamentului Centenar să facă publice proiectele și evenimentele dedicate aniversării Marii Uniri

Având în vedere această situație inechitabilă, am solicitat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unei interpelări parlamentare, să ia măsurile care se impun în vederea decontării cheltuielilor ocazionate de deplasarea de la domiciliu la locul de muncă.

Consider că efortul bugetar pentru aceste deconturi nu este unul împovărător, statul român fiind  obligat să elimine orice tratament discriminatoriu la nivelul instituțiilor publice.

Florin Roman- Deputat PNL- Vicelider Grup  parlamentar PNL

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii