Rămâi conectat

Știri

Florin Roman : PNL cere Departamentului Centenar să facă publice proiectele și evenimentele dedicate aniversării Marii Uniri

Publicat

în

Mai sunt câteva luni până intrăm în anul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, iar guvernul PSD nu dă niciun semn că se ocupă în mod serios de acest eveniment special și important  pentru toți românii. Dincolo de dezbateri în universități și de înființarea unui departament cu nume pompos, Departamentul Centenar, guvernul Sorin Grindeanu nu a făcut nimic concret pentru organizarea așa cum se cuvine a aniversării Marii Uniri.

Am atras atenția constant asupra acestei situații în ultima vreme dar, din păcate, nimeni nu își asumă responsabilitatea proiectelor care trebuie realizate în vederea organizării unor evenimente pe măsura actului istoric de la 1 Decembrie 1918.

Considerând că Centenarul Marii Uniri ar trebui să fie un moment de sărbătoare și de respect pentru cei care au realizat România Mare, iar acest lucru presupune implementarea unor proiecte și respectarea unui calendar în acest sens, în calitate de parlamentar liberal de Alba i-am adresat oficial o solicitare domnului Cristian-Ioan Videscu, Secretar de Stat, Coordonatorul Departamentului Centenar din Guvernul României,  în care îi cer să îmi comunice în scris care sunt evenimentele cuprinse în Programul Departamentului Centenar.

De asemenea, i-am solicitat să îmi precizeze dacă susține construcția Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, ce demersuri face pentru realizarea acestuia, precum și care sunt sumele alocate de către Departamentul Centenar pentru aniversarea a 100 de ani de la făurirea statului român modern.

Citește și Arhitectul Stelian Fleschin, la Unirea FM: Dacă nu vor veni banii la timp, Monumentul Unirii de la Alba Iulia ar putea fi gata când vom marca 100 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand I

Guvernul Grindeanu nu se mai poate ascunde la nesfărșit în spatele lipsei de responsabilitate și trebuie să spună public dacă dorește să se implice activ în evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri și dacă are alocați bani pentru proiecte. De vorbe și dezbateri academice ne-am cam săturat, a venit vremea ca executivul să facă ceva concret pentru ca anul viitor să putem sărbători așa cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Nu e prima dată când atrag atenția asupra lipsei de interes a acestui guvern pentru Centenarul Marii Uniri. Cu ocazia dezbaterilor la bugetul de stat pe 2017, am atenționat, de la tribuna Parlamentului, că guvernul Grindeanu nu a găsit niciun leu în visteria țării pentru a pregăti Centenarul Unirii de anul viitor.

De asemenea, alături  de colegul meu, deputatul PNL de Alba Cornel Olar, am fost la Secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, pentru a discuta planul de investiții necesare pentru reabilitarea infrastructurii culturale, în perspectiva evenimentelor organizate cu ocazia Centenarului Unirii. Am solicitat  public PSD și ALDE să deblocheze proiectul de lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1918 de la Alba Iulia, proiect care este abandonat la Comisia pentru buget finanțe din Camera Deputaților.

Demersurile noastre n-au găsit încă ecou în acțiunile guvernului. Tocmai de aceea,  PNL va solicita în continuare Guvernului să se implice și să demareze acțiunile necesare organizării evenimentelor dedicate Centenarului Unirii. Le suntem datori cu acest lucru înaintașilor noștri, care au înfăptuit Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia, pregătită de Paștele ortodox și greco-catolic

Publicat

în

Pregătiri pentru Paștele ortodox și greco-catolic la Alba Iulia

Alba Iulia s-a pregătit de sărbătoarea Paștelui ortodox și greco-catolic, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, autoritățile au dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște. Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe Bulevardul Transilvaniei, iar în Centru sunt amplasate în zona centrului comercial Mercur și în proximitatea Casei de Cultură a Studenților.

„Am pregătit această surpriză de sărbătoare pentru cei mici dar și pentru cei mari, care nu au uitat să mai fie, uneori, copii. Vă invit, așadar, dragi albaiulieni și turiști să vă bucurați de sărbători într-o atmosferă festivă, alături de cei dragi, și înconjurați de frumos, în Alba Iulia”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba