Flaviu Cozuc, la Unirea FM: De la 12 persoane, în 2013, la 36 de persoane cu HIV/ SIDA, în prezent, în evidențele AJPIS Alba

Adăugat la Știri

Numărul persoanelor infectate cu HIV/ SIDA, din evidențele AJPIS Alba, este în creștere, în ultimii ani, în județul Alba.

36 persoane cu HIV/SIDA sunt înregistrate în evidențele Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Alba. Numărul lor a crescut, dacă ținem cont de faptul că în 2013 erau 12 persoane declarate, în 2015- 22 de persoane și în anii următori 28, respectiv 29 de persoane. Acestea primesc, conform legilor în vigoare, o indemnizație lunară de hrană care diferă de la adult la copil. Undeva la 17.000 de lei însumează plata indemnizației lunare, achitată pentru aceste persoane de AJPIS Alba. Pentru cei cu HIV sau bolnavi de SIDA se acordă o indemnizație lunară de hrană de 16 lei/zi, pentru un adult.

Directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc: ”E o creștere, nu foarte mult. Dacă mă raportez la perioadele ianuarie- septembrie 2018 față de ianuarie- septembrie 2019, avem o creștere de la de la 35 la 36 de beneficiari. În 2013, când am preluat eu, aveam 12 beneficiari. Nu avem situația statistică reală, câte persoane din județ sunt infestate cu HIV sau bolnave de SIDA. Atâtea sunt persoane care au declarat acest lucru, care vin la AJPIS Alba, care solicită acest drept, norma de hrană la care au dreptul, în valoare de 16 lei, pe zi. Nu avem în județ copii, ci doar persoane adulte cu HIV/SIDA, declarate, la noi”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii