Rămâi conectat

Social-Economic

Firmele de asigurare au scăzut preţurile cu 20% la RCA

Publicat

în

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că cinci societăți de asigurare s-au notificat pentru scăderea primelor aferente asigurării RCA. Calculele arată însă că prețul asigurării auto pentru tineri a scăzut deja, comparativ cu începutul anului trecut.

Concret, un tânăr în vârstă de 27 de ani care conduce , în București, un Logan de 1,6 litri și 90 de cai putere, plătește acum pentru cel mai ieftin RCA de pe piață 1.325 de lei pentru un an. În luna martie a anului trecut, o persoană cu acelasi profil ar fi plătit minimum 1.400 de lei. Schimbări sunt și în ceea ce privește companiile cu cele mai mici tarife. Dacă în 2014 cel mai bun preț îl avea Astra Asigurări, în prezent, societatea cu cea mai redusă primă este City Insurance. Un fenomen interesant are loc în zona de vest a țării, mai ales în Timișoara, unde au început să coteze la prețuri mici și asigurători care nu se bazează neapărat pe vânzările de RCA și care anul trecut afișau prețuri atât de mari încât se excludeau de la sine din piață,cum sunt Allianz-Țiriac sau Groupama. Motivul pentru care ele aplică această strategie este nivelul redus al daunalității în zona de vest, comparativ cu Bucureștiul sau estul țării. Pe de altă parte însă, deși scăderile medii de prețuri sunt mult mai mari decât în București, în ceea ce privește cel mai mic preț, Timișoara nu mai are un avantaj comparativ cu alte zone din țară din cauza retragerii Astra Asigurări din această zonă.La polul opus, șoferii din Constanța, plătesc, pe medie, mai mult decât în 2014 ,însă cel mai bun preț este mai mic în condițiile în care City Insurance nu aplică segmentarea pe regiuni așa cum fac toate celelalte societăți de asigurare. Constanța este orașul cu cea mai mare daunalitate din România și de aceea prețurile au fost constant mai mari decât în orice altă regiune din țară.Pe de altă parte, diferențierea pe categorii de vârstă a început să conteze mai puțin în condițiile în care toate societățile de asigurare care domină piața RCA au ridicat prețurile pe categoriile de vârstă de peste 35 de ani. De exemplu, în cazul unui șofer de 37 de ani care conduce un Logan de 1,6 litri în București, cel mai mici preț al RCA a crescut de la 489 de lei în aprilie 2014 la 560 de lei în prezent. Societatea care cotează în acest moment la cel mai mic preț este Astra Asigurări, ca și în 2014.

Sursa:Economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Întrunire a membrelor Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Publicat

în

Întrunire a membrelor Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Recent a avut loc întâlnirea membrelor Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a susținut prelegerea intitulată „Sfânta Veronica și mahrama ei prețioasă”, în contextul perioadei liturgice a Sfântului și Marelui Post.

În ultima parte a evenimentului, membrii Grupului coral „Cantores Domini” al Eparhiei Alba Iuliei au interpretat un buchet de cântece religioase. În continuarea acestui moment artistic, Maria Bolea, președintele Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei, a adresat mulțumiri Părintelui Arhiepiscop Irineu pentru cuvântul duhovnicesc rostit cu acest prilej și pentru purtarea de grijă manifestată cu ocazia tuturor acțiunilor desfășurate de organizație la nivelul întregii Eparhii.

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei a fost înființată la data de 10 decembrie 2014. În statutul său de organizare și funcționare, această Asociație creștină face efortul, pe lângă aspectul și latura de activitate în zona social-caritabilă, de a se implica și în cadrul activităților culturale, reușind, pe parcursul acestor ani, să realizeze numeroase proiecte culturale și sociale. De asemenea, din cadrul activităților Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei nu au lipsit acțiunile social-filantropice sau de ecologizare, precum și de stimulare a tinerilor de a se promova tradițiile neamului românesc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

20 aprilie: Ziua Internaţională a Presei Libere

Publicat

în

Zi internațională dedicată presei libere

La iniţiativa organizaţiei „Reporteri fără frontiere”, în fiecare an la 20 aprilie este marcată ziua internaţională a presei libere.

Sărbătoarea a fost instituită în anul 1991.

Jurnalismul, în toate formele sale, rămâne o profesie sub presiune, ameninţată în permanenţă în diverse colţuri ale lumii, dovadă stând victimele care se înregistrează an de an.

Rămân numeroase cazurile de jurnalişti care mor, sunt răniţi sau încarceraţi pentru curajul de a spune adevărul.

Organizaţia „Reporteri fără frontiere” militează de peste trei decenii pentru libertatea presei şi a celei de exprimare în întreaga lume.

La 3 mai, este celebrată ziua mondială a libertăţii presei, hotărâtă de Adunarea Generală a ONU în anul 1993.

Potrivit „Declaraţiei de la Windhoek” (Africa de Sud), “o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Acțiune de plantare la Câlnic: De cine a fost inițiată

Publicat

în

La Câlnic, acțiune de plantare

Elevii clasei a IX-a C de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, alături de profesorul diriginte Cristian Macrai, au participat la o acțiune de plantare pe raza comunei Câlnic, zona administrată de Ocolul Silvic Ighiu.
Activitatea, în cadrul căreia elevii au plantat peste 400 de puieți de stejar, s-a realizat cu sprijinul Primăriei comunei Câlnic, Ocolului Silvic „Iezerul Trascău” din Ighiu și al Școlii Gimnaziale Câlnic, în cadrul programului „Școala verde”, program desfășurat în colegiul militar în perioada 15-19 aprilie.
Prin participarea la această activitate, elevii au contribuit la protejarea și dezvoltarea mediului înconjurător și au învățat că fiecare gest contează în comunitate și în efortul de a avea un mediu mai verde. Mai mult, ei au promis să revină în zonă pentru a vedea puieții cum au crescut copaci.

După ce au plantat puieții, elevii militari au vizitat cetatea Câlnic, edificiu aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, muzeul, capela și biserica din localitate, iar experiențele trăite de ei au fost dintre cele mai frumoase.
„Am învățat să plantez copaci, o activitate pe care nu am mai practicat-o până acum. Pot spune că mă ajutat să mă conectez cu natura și să descopere adevărata ei frumusețe care mă fascinează din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Plantarea unor copaci ne ajuta să apreciem natura și importanța ei în viața de zi cu zi, de aceea consider că ar trebui ca fiecare elev să experimenteze această activitate măcar o dată. Sentimentul care te cuprinde când știi că ai făcut ceva dedicat naturii este incomparabil cu efortul depus.
Peste câțiva ani, cu siguranță mă voi reîntoarce în comuna Câlnic cu scopul de a vedea frumoșii copaci plantați de către mine și de către colegii mei, care să încep să crească. Aceste amintiri alături de colegii mei și de domnul diriginte nu vor fi uitate și sunt sigură că pe viitor nu vom reaminti cu drag de timpul petrecut împreună”, a mărturisit ridica fruntaș Ariana Pop.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba