Firmele cu cele mai mari salarii, controlate de Inspecția muncii

Adăugat la Știri

rafinariiInspecția Muncii a controlat rafinăriile din România „pentru a asigura îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor din acest domeniu”, potrivit unui comunicat al instituției. Asta în condițiile în care angajații din extracția și prelucrarea de petrol și gaze au cel mai mari salariu net din economie.

Inspecția Muncii a desfăşurat în perioada 5-23 septembrie 2016 acţiuni de control în unităţile de fabricare a produselor obținute din fabricarea ţiţeiului.

În cadrul acţiunii au fost controlate atât unităţile care desfăşoară activităţi de fabricare a produselor obținute din fabricarea ţiţeiului precum şi societăţile care desfăşoară activităţi de mentenanţă.
Inspectorii de muncă au efectuat 23 controale, fiind constatate 56 deficienţe. Pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost aplicate 56 sancţiuni contravenţionale, din care 54 avertismente şi 2 amenzi în valoare de 11.000 lei.

Citește și Zsolt Calman, adjunctul ITM Alba, la Unirea FM : Majoritatea firmelor sancționate pentru muncă la negru contestă amenzile în instanță

Completarea necorespunzătoare a permiselor de lucru pentru realizarea lucrărilor de reparații, a rapoartelor de serviciu şi a registrelor de blindări, termoizolaţia lipsă sau deteriorată pentru unele conducte sau vase tehnologice,echipamente de muncă defecte,manometre cu termenul scadent de verificare expirat,scări de acces deteriorate,lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de al securităţii şi sănătăţii în muncă pentru activităţile mentenanţă desfăşurate pe teritoriul altor unităţi,semnalizarea de securitate şi sănătate incompletă, ignorarea la evaluarea riscurilor specifice, a probabilităţii producerii şi persistenţei atmosferelor potenţial explozive, blocarea căilor de acces în cursul efectuării lucrărilor de reparaţii, planuri de Prevenire şi Protecţie neactualizate, au fost cateva dintre deficienţele constatate de către inspectorii de muncă .

În luna septembrie, valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracția petrolului brut și a gazelor naturale – 5.737 lei, peste salariile din servicii IT – 5.547 lei și activităţi de servicii anexe extracţiei – 4.800 lei.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii