Final de manifestări în „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” : Ziua de 2 octombrie 2015 a fost dedicată siguranţei rutiere

Adăugat la Știri

Ultima zi din campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a fost dedicată siguranţei rutiere. Poliţiştii au fost prezenţi în şcoli şi în trafic, iar patrulele şcolare au acţionat la trecerile de pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ.

prevenire criminalitateAzi, 2 octombrie 2015, sub îndrumarea poliţiştilor de la rutieră şi a profesorilor coordonatori, elevii patrulelor şcolare, constituite la nivelul unităţilor de învățământ din judeţul Alba, i-au ajutat pe colegii lor să ajungă la şcoală în siguranţă şi să transpună în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice, însuşite în timpul activităţilor educative cu tematică rutieră.

Tot azi, la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră de la Palatul Copiilor din Alba Iulia şi în unităţi de învăţământ din judeţ, poliţiştii rutieri, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat lecţii deschise la care au participat peste 1.000 de preşcolari şi elevi de toate vârstele.

Elevii au experimentat condusul cu ajutorul simulatorului de trafic, au avut ocazia să viziteze autospecialele de poliţie şi au primit sfaturi legate de comportamentul preventiv pe care trebuie să-l adopte atunci când participă la traficul rutier.

Totodată, poliţiştii rutieri au fost prezenţi în zonele aglomerate din municipiile şi oraşele judeţului, au distribuit pietonilor, materiale informativ – preventive şi i-au atenţionat cu privire la importanţa respectării regulilor privind traversarea drumului public.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.