Rămâi conectat

Muzică

Festivalului Întregalde Folk va celebra anul acesta împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire

Publicat

în

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Intregalde Folk va celebra, anul acesta, prin muzica folk, împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire, salutând Basarabia. Festivalul va avea loc între 13 și 16 iulie 2016, în satul Ivăniș, comuna Întregalde, județul Alba.

Noutatea acestei ediții constă în faptul că, pe lângă bannerul care salută Basarabia, fiecare artist va dedica un cântec Basarabiei. Organizatorul festivalului, Stelian Maria, speră ca salutul festivalului să contribuie la repararea unui grav act istoric care a fărâmițat România.

”Ediția de anul acesta este dedicată Basarabiei, românilor smulși din țara lor cu tot cu petecul lor de pământ, români deportați în mare parte, și, de multe ori uciși și îngropați în gropi comune. Rănile istoriei și mai ales rănile din sufletele oamenilor nu pot fi vindecate prin nepăsare și indiferență. ci prin căldura inimilor și a brațelor noastre deschise”.  (Stelian Maria)

Întregalde Folk încurajează arta și turismul rural în regiunea Întregalde, zona în care natura e atât de frumoasă, încât uităm să respirăm. „Tabara folk Ivăniș a reușit în doar trei ediții să reașeze un mic sat, Ivanis, în mare parte părăsit, pe harta României și a Europei. Sperăm să redăm zonei oamenii pe care îi merită, iar oamenilor dragostea pentru natură.” (Stelian Maria).

Mâncarea la cazan, plăcintele și pâinile coapte la foc de lemn, drumețiile,  ciupercile, fructele de pădure și plantele medicinale, jocurile pentru copii și focurile de tabără vor fi prezente la Întregalde Folk, ca în fiecare an. Nu vor lipsi concertele de folk, nici concursul de interpretare pentru începători și avansați.

Ivănișul are imnul său, “Cu lupii laolaltă”, interpretat de Adi Beznă.

Invadatorii scenei Ivănișului: Cristi Corcioveanu, Daniel FăT, Felicia Pop, Nicu Zotta,  Cătălin Stepa, Raluca Cismaru, Adi Mitescu, Daniel Oprița, Puiu Bretoiu, Oana Dragomir, Stelian Maria, Adi Beznă,  Cătălin Ungureanu, Trupa de Serviciu – Daniel Julean, Nelu Pitic, Dan Miron – bass, Andrei Pitic – chitară, Miki Csordas – tobe, New Levites (Dan și Manu Picu), Emeric Imre, Grupul Barock, adica Dan Oancea, voce…Cristi Luca, chitară, voce, Deny Crăiniceanu, chitară, Viorel Pascu, bass, voce, Daniel Croitoru, tobe, voce,  Manea Mihai ”cROCo”, O surpriza ne-o poate face Magda Puskaș, dacă suntem cuminți !

Concursul de interpretare va fi împărțit în două secțiuni: Începători și Avansați. Participanții vor fi selectați în urma unei preselecții organizate pe 13 iulie, la ora 17:00. La concurs pot participa artişti folk care cântă individual sau în trupă, indiferent de vârstă. Copiii se pot prezenta cu compoziții care nu le apartin, iar avansații vor prezenta două cântece pe muzică proprie. Înscrierile se fac numai la fața locului, în ziua de 13 iulie, cel mai tarziu la ora 17.00.

Premiile, cu o valoare totală de peste 6.300 lei, poartă numele artiștilor regretați din lumea folkului, a unor poeți care au inspirat folkul sau numele unor cunoscute atracții naturale ale zonei Întregalde. Acestea constau în:

Categoria Avansați

  • Premiul I “Întregalde Folk” – 1000 lei
  • Premiile ”Alexandru Zărnescu”, ”Tatiana Stepa”, ”Florian Pittiș” și ”Valeriu Sterian” – 400 lei fiecare
  • Premiile ”Anda Călugăreanu”, ”Gil Ioniță”, ”Nicu Vladimir” și „Emilian Onciu” – 200 lei fiecare

  Categoria Începători (copii)

  • Premiul I ”Întregalde Folk” – o chitară semiacustică în valoare aproximativă de 1000 lei
  • Premiile ”Cristian Pațurcă, Adrian Păunescu, Mihai Eminescu” – 300 lei /premiu

–  Premiile ”Ivăniș, Huda lui Papară, Poiana Narciselor, Găldioara, Cel mai tânăr concurent” – 200 lei fiecare

Pensiunea Cetatea Caraiman, din Bușteni, va oferi cazare gratuită timp de două nopți pentru fiecare copil care va trece de preselecție și pentru părinții acestuia.

Juriul : Vali Fagarași, Enache Silvana și Cătălin Ungureanu.

DETALII ORGANIZATORICE (LOCALIZARE, CAZARE, ALIMENTE): 

Localizare: Festivalul se va desfăşura în satul Ivăniş, comuna Întregalde, judeţul Alba.  Este o zonă retrasă de munte, Telekom este singura telefonie care are semnal în zonă. Participanții sunt încurajați să aibă la ei haine groase, de seară, pelerină de ploaie, lanternă și bocanci. Drumul este asfaltat până la 7 km de locatia festivalului.

Coordonatele GPS sunt:

Latitudine, longitudine:

46.2268997, 23.3810379

N46° 13.614′, E023° 22.8623′

Cazarea se poate face la cort, contra unei contributii după aprecierea fiecăruia, contribuție care va fi donată premiilor. De asemenea, în apropiere se află tabăra Roica, cu 60 de locuri de cazare și sală de mese. Detalii și rezervări pentru tabăra Roica, aici.

În Poiana Galdei la pensiunea Floare de Colț aici

Pensiunea Ecologică din Cetea aici

Pe la localnici.

Alimente: organizatorii vor pregăti mâncare la fața locului (supă de pui asiatică, ghiveci suedez, clătite, frigărui, sandvișuri calde și reci, mici, cafea), însă participanții sunt invitați să își aducă și propriile alimente. La câțiva kilometri de locația festivalului există două magazine cu alimente, țigări și băuturi.

Organizatori: Stelian Maria în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Serviciilor de Turism şi Agrement

Sponsori: Emil Marian (SUA), Viorel Marinache (Londra), Alexandra Onita, pensiunea Floare de Colț din Poiana Galdei,  Pensiunea Cetatea Caraiman din Bușteni, Stelian Maria, DoF Studio -Alba Iulia.

Intrarea:  liberă.

Sursa: Comunicat echipa Întregalde Folk


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Muzică

Concert 3 Sud Est la Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Concert 3 Sud Est la Alba Iulia

Un concert 3 Sud Est va avea loc la Alba Iulia în prima parte a anului 2024.

Concertul este programat în 29 martie, de la ora 19.30, și va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Primăvara sună bine cu 3 Sud Est. Vino să cântăm împreună hiturile lansate de noi in cei 26 de ani de carieră. Încă o dată vom fi INSEPARABILI!”, au transmis membrii trupei.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Muzică

Tradiții de Crăciun, spectacol de colinde cu nume mari ale genului, în 22 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Publicat

în

Tradiții de Crăciun – spectacol de colinde cu nume mari ale genului

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia organizează joi, 22 decembrie, ora 19.00, a doua ediție a spectacolului ”Tradiții de Crăciun”.

“Vestim Nașterea Domnului!” este îndemnul prin care artiști consacrați, dar și tineri în plină afirmare, vor da viață tradițiilor românești și, mai ales, frumoaselor colinde. Sava Negrean Brudașcu, Corul de Copii “Theotokos”, Duo Art, Cristian Fodor și Gino vor încânta publicul albaiulian, alături de Tudor Limbean (Micul Patriot), Ioana Mărginean, George Drăgan, Georgiana Zbutea și Vlad Lință.

La spectacol intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile).

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Muzică

2 august: Serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș

Publicat

în

Astăzi, serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș au plăcerea de a vă invita luni, 2 august 2021, la ora 19:00, la sediul lăcașului de cult păstorit de părintele Florin Gatea, situat în Piața Cardinal Alexandru Todea, la o seară de muzică de cameră în compania instrumentiștilor Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian).

Programul va conține trei lucrări de referință din repertoriul cameral: Sonata în Re minor pentru violă și pian de M. Glinka, Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă de R. Schumann, Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian de E. Grieg.

Momentul muzical va fi completat de vernisajul expoziției de grafică, „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”, a artistului plastic botoșănean Aida Șușter-Boțan. Expoziţia cuprinde portretele unor mari personalităţi ale culturii și spiritualității româneşti, începând din perioada interbelică până în contemporaneitate, fiind expresia respectului și pioasei aduceri aminte față de înaintași.

Accesul este gratuit, cu respectarea condițiilor de distanțare și cu portul măștii de protecție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba