Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, în septembrie, a XVIII-a ediție: Preselecția, în 5 iunie

Adăugat la Știri

În perioada 6–9 septembrie 2018, la Alba Iulia și Jidvei, se va desfășura cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”.

La fel ca în fiecare an, concursul se va desfășura pe două secțiuni: „soliști vocali” și „soliști instrumentiști”, fiind deschis interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară.
În contextul excepțional al celebrării Primului Centenar al României Mari, la ediția de anul acesta vor putea participa în concurs interpreți amatori din regiunile istorice în care trăiesc comunități de români, ca de exemplu din Republica Moldova, Ucraina (Cernăuți, Odesa, Transcarpatia, Mîkolaiv și Kirovohrad), Voivodina, Valea Timocului, Ținutul Herța, Kazahstan.

Un alt element de noutate al celei de-a XVIII-a ediții îl reprezintă introducerea unei sub-secțiuni speciale, „Cântec de Mare Unire”, prin care dorim să îndrumăm tinerii interpreți spre documentare și culegere, pentru a putea aduce, în cadrul Festivalului, cele mai emoționante cântece care, prin textul poetic, vorbesc despre istoria și despre identitatea noastră, despre acea dimensiune a tradiției care a sprijinit și a modelat istoria, dând colectivității personalități remarcabile și forța necesară realizării unor acte de excepție.
Repertoriul concurenților va pune în valoare specificul zonei etno-folclorice pe care o reprezintă, iar interpretarea cântecelor alese va dezvălui cu siguranță publicului noi talente.

Citește și Compania Jidvei a anunțat că anul 2017 a însemnat vânzări cu 13% mai mari față de anul anterior și peste 14 milioane de sticle vândute

Pentru mai multe informații cu privire la ediția de anul acesta, puteți consulta Regulamentul de organizare și desfășurare a Festivalului și Grila de evaluare. Înscrierile în concurs se realizează completând și trimițând Fișa de înscriere la adresa strugureledeaur@jidvei.ro, până la data de 1 iunie 2018.

Preselecția va avea loc în data de 5 iunie 2018, începând cu ora 09.30, în Alba-Iulia, la sediul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii