Rămâi conectat

Educație și Cultură

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” pe ultima sută de metri

Publicat

în

Iubitorii de teatru din Alba Iulia mai au la dispoziție o săptămână pentru a achiziționa bilete la spectacolele din această ediție.

În cadrul „Cafenelei cu tâlc”, de astăzi, organizatorii au prezentat spectacolele și au precizat că ediția din acest an aduce în fața publicului albaiulian spectacole de animație, pantomimă, comedii dar și drame. Directorul festivalului, Ioana Bogățan declară că toate piesele sunt foarte bune și nici un gen nu trebuie ignorat. Acesta a precizat că teatrul de animație este foarte apreciat la nivel internațional și nu se adresează doar copiilor ci și adulților. Organizatorii au mai precizat că sala Teatrului Prichindel are cea mai bună acustică și multe trupe de teatru o preferă pentru spectacolele lor, iar acest lucru nu trebuie uitat nici de publicul care poate veni cu încredere și la această sală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Publicat

în

Calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie a unei eleve de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

„Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană. Elisa este un real exemplu de ambiție, voință și seriozitate, iar dincolo de motivația pentru performanță se dezvăluie o fată sensibilă, matură, preocupată de latura spirituală și de cunoașterea lui Dumnezeu.

Pasiunea pentru religie îmbinată cu pregătirea temeinică au ajutat-o pe eleva Elisa Jeler să obțină această performanță remarcabilă și să se califice la faza națională. Rezultatul ei reprezintă un motiv de mândrie pentru dascălii și elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, acesta adăugându-se în palmaresul generos de premii și distincții obținute în acest an școlar. Felicitări și mult succes la etapa națională!”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

O nouă bibliotecă, la Aiudul de Sus

Publicat

în

La Aiudul de Sus, o nouă bibliotecă

Marți 23 aprilie a avut loc inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus.
Proiectul, realizat pe bază de voluntariat, la inițiativa ASTRA – Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud, cuprinde cărți, publicații și tablouri primite din donații.
Este al doilea proiect dedicat păstrării identității naționale realizat de Direcția de Cultură – Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” în colaborare cu Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud.
Vă reamintim că la Gârbova de Jos cele două instituiții de cultură au realizat prima expoziție etnografică din zonă, un adevărat muzeu al tradițiilor naționale.
Acest proiect de păstrare și valorificare a universului interior al unei gospodării tradiționale românești este întregit acum de deschiderea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din Aiudul de Sus.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Festivalul Internațional de Umor – Aiud 2024: Când va începe

Publicat

în

La Aiud, o nouă ediție a Festivalului Internațional de Umor

Joi 25 aprilie, începând cu ora 16.00, sunteți invitați la Aiud la startul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Umor.
Evenimentul va debuta cu expoziții de caricatură și salonul internațional de caricatură, în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări ale unor cunoscuți caricaturiști din întreaga lume.
La manifestări va fi prezent și caricaturistul Ștefan Popa Popa’s, festivalul desfășurând-se sub înaltul patronaj al maestrului.
Seara, veți putea urmări două piese de teatru susținute de Grupul Skepsis și actrița Elena Ivanca.
Evenimentul se va desfășura la Colegiul Național „Bethlen Gabor” iar intrarea este liberă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba