Rămâi conectat

Educație și Cultură

Festivalul Internațional de Film Etnografic Zlatna se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni

Publicat

în

A patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, se va desfăşura în perioada 19-21 august 2016. Primăria oraşului Zlatna a anunțat încheierea perioadei de înscriere în concurs a filmelor participante la cea de-a IV-a ediţie. În competiţie au fost înscrise un număr de 25 filme, peliculele fiind realizate în România, Croaţia, Moldova, Mexic şi Portugalia.

 Cele mai valoroase pelicule din concurs vor primi premii pentru regie, imagine, coloană sonoră si montaj, la categoriile film românesc si film străin, iar trofeul festivalului va fi câştigat de cel mai bun film etnografic. Ierarhia va fi stabilită de un prestigios juriu, format din maestrul Dorel Vişan, preşedinte, Grigore Gonţa, actor, regizor, Cristi Toporan, regizor artistic Digi24 Tv, Dan Draghicescu, producător, regizor şi Ciprian Anghel Ştefan, director Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu.

 La acţiunile ce se vor desfăşura pe perioada celor trei zile de festival, oraşul Zlatna va fi onorat de prezenţa unor invitaţi speciali, printre care amintim pe regizoarea Elisabeta Bostan, actriţa Eugenia Maci, jurnalişti, cineaşti. Prezentatorul festivalului va fi, pentru a treia oară, reputatul om de televiziune Octavian Ursulescu.

Pe lîngă competiţia filmelor, oraşul Zlatna va găzdui şi în acest an, în deschiderea festivalului, o paradă a portului popular la care vor participa locuitorii oraşului şi ai satelor apropiate, dar şi delegaţii din alte zone ale ţării. Vor avea loc numeroase evenimente culturale, sportive şi distractive: lansări de carte – sâmbătă la ora 11:00, crosul ROGVAIV – duminică la ora 10:00, spectacole interactive pentru copii Hocus Pocus Preparatus – sâmbătă la ora 18:00, iar în cadrul festivităţii de gală, duminică, începând cu ora – 18:00, pe lângă premierea filmelor câştigătoare, SC Alba Aluminiu SRL, unul dintre partenerii acestei ediţii a festivalului, va acorda premiul „Dr. Ing. Ion Dragnea” celor mai talentaţi şi merituoşi copii ai Zlatnei, precum şi premiile câştigătorilor crosului ROGVAIV.

În serile de vineri şi duminică, pe scena festivalului vor urca îndrăgiţi solişti de muzică populară şi ansambluri de dans  (Ionuț Bledea, Diana Carlig, Eugen Mihăilă, Ciprian Silași, Alexandra Cret, Cătălin Hașa, Robert Târnăveanu, Sebastian Stan și soliști locali). Ziua de sâmbătă este dedicată tineretului, care va avea ocazia să participe la un concert de muzică uşoară (Millenium C, Adrian Naidin&Ionut Micu și Alexandra Ungureanu&Crush) ce se va încheia cu o discotecă în aer liber în incinta ştrandului din localitate. – Pool party cu DJ Alex.

PROGRAMUL FIFE Zlatna 2016:

Vineri, 19 august:

    ora 1200 – conferinţa de presă (sala de conferinţe a Palatului Administrativ Zlatna)

    ora 1800 – parada portului popular (aleea pietonală)

    ora 1900 – spectacol folcloric (Zlatna Sport Center – stadion)

    ora 2200 – proiecţii filme înscrise în competiţie (Zlatna Sport Center – stadion)

Sâmbătă, 20 august:

    ora 1100 – lansări de carte: – sala de conferinţe a Palatului Administrativ Zlatna – Grigore Gonţa şi Titus Vîjeu

    ora 1800 – proiecţii filme, spectacol interactiv pentru copii: teatru, antren şi magie – Hocus Pocus Preparatus (Zlatna Sport Center – stadion)

    ora 1900 – spectacol de muzică uşoară, (Zlatna Sport Center – stadion)

    ora 2200 – proiecţii filme (Zlatna Sport Center – stadion), şi discotecă în aer liber – Pool Party (Zlatna Sport Center – ştrand)

Duminică 21 august:

    ora 1000 – cros ROGVAIV (aleea pietonală)

    ora 1900 – FESTIVITATE DE GALĂ

–  Premierea filmelor câştigătoare

– Premierea elevilor eminenţi, a celor mai talentaţi copii şi a câştigătorilor crosului ROGVAIV de către S.C. Alba Aluminiu S.R.L. – premiul „Dr. Ing. Ion Dragnea”

    ora 20.00 – spectacol folcloric (Zlatna Sport Center – stadion)

    ora 2200 – proiecţii filme câştigătoare (Zlatna Sport Center – stadion)

”Vă aşteptăm la FIFE Zlatna, o manifestare a multiculturalităţii şi a respectului pentru tradiţiile româneşti şi de pretutindeni!”, transmit organizatorii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”, la Alba Iulia: Cine a participat

Publicat

în

La Alba Iulia, evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”

Elevi ai Colegiului Tehnic ,,Apulum”, coordonați de profesoara Gabriela Oitea, au participat, în cursul zilei de vineri 19 aprilie, alături de studenți de la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia la evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”, organizat de Facultatea de Informatică și Inginerie, Departamentul de Cadastru, Inginerie Civilă și Ingineria Mediului, cu sprijinul Ministerului Educației pentru acivități extracurriculare științifice și al Consiliului Județean Alba.
Deschiderea evenimentului a avut loc joi 18 aprilie, vineri desfășurându-se probele practice de concurs.
În urma tragerii la sorți, elevii au făcut echipe de lucru împreună cu studenții, iar proiectele realizate de elevi /studenți au fost jurizate de cadre didactice universitare: lect. univ. Mihai Corcheș, lect. univ. Adina Mureșan, lect.univ. Izabella Marin Lazăr, precum și de profesoarele Ramona Humeniuc, Gabriela Pitea și Camelia Oțel.
Elevii Diana Puiu din clasa a XII-a A și Cătălin Mihai Cornea, din clasa a IX-a A, împreună cu echipa de studenți din care au făcut parte au obținut premiul al doilea, iar elevii Andrei Jurca, Larisa Radu și Adriana Zgâia, din clasa a IX-a A , respectiv Rareș Gîlea, Alexia Epurescu Bucur și Raul Baba, din clasa a XII-a A, au obținut mențiuni. Toți elevii participanți urmează specializarea tehnician chimist de laborator din cadrul Colegiului Tehnic „Apulum”.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

În Alba, sesiune județeană de formare a elevilor reprezentanți

Publicat

în

Sesiune județeană de formare a elevilor reprezentanți, în Alba

În perioada 25-26 aprilie se va desfășura Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți, ediția 2024.
Aceasta va avea loc la Universitatea ,,1 Decembrie 1918’’ din Alba Iulia.
Pe parcursul celor două zile, elevii reprezentanți din întreg județul vor beneficia de ateliere tematice din sfera reprezentării elevilor, moderate de colegi de ai lor sau de invitați speciali, cu scopul de a îmbunătății procesul de a face vocea elevilor auzită la nivel județean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Publicat

în

Calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie a unei eleve de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

„Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană. Elisa este un real exemplu de ambiție, voință și seriozitate, iar dincolo de motivația pentru performanță se dezvăluie o fată sensibilă, matură, preocupată de latura spirituală și de cunoașterea lui Dumnezeu.

Pasiunea pentru religie îmbinată cu pregătirea temeinică au ajutat-o pe eleva Elisa Jeler să obțină această performanță remarcabilă și să se califice la faza națională. Rezultatul ei reprezintă un motiv de mândrie pentru dascălii și elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, acesta adăugându-se în palmaresul generos de premii și distincții obținute în acest an școlar. Felicitări și mult succes la etapa națională!”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba