Festivalul Cetăților Dacice 2017, începe mâine, la Săsciori

Adăugat la Știri

Festivalul Cetăților Dacice 2017, aflat la cea de a 11-a editie, se va desfasura in acest sfarsit de saptamana, la Sasciori. Devenit deja traditie, festivalul este o amplă manifestare interjudeteana, ce reunește o paletă diversificată de evenimente, adresate iubitorilor de istorie, sport și cultură de toate vârstele. 

Timp de două zile, istoria prinde viata in spectacole de reenactment, lupte între gladiatori, daci şi romani, expoziţii de fotografie, recitaluri de muzica populara si usoara, tabere antice si ateliere mestesugaresti.

Evenimentul va fi deschis sambata de la ora 10.00 de catre elevii mai multor scoli judetene, ce isi vor testa cunostintele de istorie in cadrul concursului ”Pui de dac”. Demonstratiile de lupta, indemanare si forta, se vor da intre Garda Apulum – Alba Iulia, Terra Dacia Aeterna din Cluj  Napoca, Geto – Dacii din Moldova, Iași, Geto – Dacii subcarpatici din Pitești. Nu vor lipsi nici Nimfele Daciei –Zalău.

Concertul formatiei Talisman va fi atractia serii de sambata. Iubitorii de folclor sunt asteptati in seara de duminica la un concert tematic, la care va fi prezent si Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al județului Alba, alaturi de alti artisti locali. Intrarea publicului este libera.

 PROGRAM:

Sâmbătă, 24 iunie

ora 10.00 – Concursul de istorie pentru copii „Pui de dac”

ora 11.30 – Vernisajul expoziției de artă fotografică „Emoții străvechi” semnată de Vasile Sârb și elevii săi

ora 12.00 – Deschiderea Taberei antice – Prezentarea trupelor de reconstituire istorică antică – Ateliere meșteșugărești

Ora 18.00 – Dansuri antice

Ora 18.30 – Lupte de gladiatori

Ora 19.00 – Marea bătălie dintre Daci și Romani

Ora 20.00 – Recital muzică ușoară

Ora 20.30 – Concert extraordinar al trupei Talisman

Ora 22.00 – Rugul lui Zamolxe și ritualul de incinerare al unui soldat dac

Duminică, 25 iunie

Ora 10.00 – Tabăra antică și ateliere meșteșugărești

Ora 15.00 – Decathlon Dacic

Ora 18.00 – Spectacol folcloric (Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al județului Alba alături de Roxana Reche, Cătălin Hașa, Nicolae Plută, Maria Filimon, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț, Floricica Moga, Bogdan Toma, Ansamblul de dansuri populare coordonat de Alexandra Oargă și Flaviu Mârza. Conducerea muzicală – Alexandru Pal)

 

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii