Fermierii pot solicita fonduri europene pentru înființarea livezilor

Adăugat la Știri

Fermierii care dețin livezi, dar și cei care doresc înființarea unor exploatații pomicole pot solicita, până la data de 31 iulie , un ajutor financiar nerambursabil din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

In acest sens, se pot depune la AFIR, de astazi, proiecte pentru înființarea sau dezvoltarea plantațiilor pomicole. Sesiunea are un buget de aproape o sută de milioane de euro. Ajutorul financiar nerambursabil este de 50%, dar poate crește până la 90% din valoarea eligibilă a investiției in cazul tinerilor fermieri, cu vârsta de până la 40 de ani, in cazul in care productia este integral ecologica sau pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale. Agricultorii trebuie să asigure, din fonduri proprii cel puțin 10% din valoarea eligibilă a investiției.

Citește și Veste bună pentru fermieri : Apă gratuită pentru irigații

Totodată, acestia pot  să înființeze unități de procesare a fructelor obținute în propria livadă, dar si sa comercializeze propriile produse,la poarta fermei sau să achiziționeze rulote alimentare prin care vor fi comercializate doar propriile produse.

Sursa: avocatnet.ro

 

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii