Fermierii din județ pot depune cererile pentru subvenții din 1 martie

Adăugat la Știri

fermieriFermierii din județul Alba pot depune, începând cu 1 martie, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cererile unice de plată pentru campania 2017. Sesiunea de depunere de cereri se desfășoară până în data de 15 mai.

APIA demarează campania de depunere a cererilor în perioada 1 martie – 15 mai. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după această dată, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 mai. Au fost fixate și termenele pe care trebuie să le respecte APIA pentru plata subvențiilor cuvenite fermierilor pentru anul de cerere 2017. Astfel, în perioada 1 martie – 15 mai 2017, fermierii pot solicita la APIA subvențiile pentru anul 2017. În intervalul 1 iunie – 1 iulie 2017, se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor. În perioada 1 iulie – 1 octombrie 2017 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la controlul în teren, iar în data de 15 octombrie 2017 se va efectua plata avansului pentru campania 2017. Începând din 1 decembrie 2017 și până în 31 martie 2018, APIA va efectua plata regulară a subvențiilor aferente anului de cerere 2017.

Citește și Noi subvenții pentru fermieri, din 2017

La depunerea cererii unice de plată, fermierii trebuie să prezinte la APIA o serie de documente de identificare pe lângă cele de utilizare a terenului sau diversele adeverințe care se cer. Documente necesare: copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate/paşaport/certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului/certificatul de înregistrare fiscală, după caz, iar în cazul reprezentantului, copie de pe datele de identificare, respectiv carte de identitate/buletin de identitate/paşaport; dovada deţinerii unui cont bancar activ; procura notarială, în cazul în care fermierul persoană fizică împuterniceşte o persoană pentru depunerea cererii unice de plată în numele său sau pentru a-l reprezenta în relaţia cu APIA.

 

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii