Fenomen rar, la sfârșit de ianuarie: După 150 de ani de la ultimul spectacol de acest gen, vom admira o Super Lună Albastră

Adăugat la Știri

Luna va fi cu 14% mai mare decât este de obicei și cu 30% mai strălucitoare decât în mod normal. Din România se va putea observa doar ieşirea Lunii din penumbra Pământului, maximul eclipsei având loc ziua, la ora 15.31.

Pe 31 ianuarie va fi prima dintre cele două eclipse de lună care se vor produce în cursul anului 2018. Eclipsa de la finalul lui ianuarie este specială deoarece va avea loc în aceeaşi zi în care pe cer va fi Luna Albastră, denumirea populară dată celei de-a doua luni pline care se produce în cursul aceleiaşi luni. Combinaţia dintre o lună albastră şi o eclipsă totală de lună este foarte rară. Ultima eclipsă totală de luna în care a fost implicată şi o lună albastră a fost pe 31 mai 1866, acum aproape 150 de ani.

Culoarea lunii nu va fi albastră, doar că va coincide şi cu eclipsa totală lunară, fenomen numit „luna sângerie”. Totul se întâmplă când Pământul se află între Soare şi Lună, obligand, astfel, lumina solară să treacă prin atmosfera care filtreaza lumina albastră, lasand doar portocaliul și roșul. Fenomenul va fi cel mai vizibil și spectaculos în partea de vest a Americii de Nord, în Asia, Australia și peste tot în emisfera estică.

Citește și Cum au apărut zodiacele : Istoria ghicitului în stele

Această lună albatră-sângerie va avea un efect puternic în zona intimităţii. În momentul în care se va produce fenomenul, intensitatea emoţionată şi intuiţia vor fi mai intense.

Următoarea Lună Sângerie va fi pe 19 ianuarie 2019, va fi super lună, dar nu și albastră și va fi vizibilă în toată America.

Sursa:publika.md și romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii