Rămâi conectat

Știri

Feng shui pentru casa ta: Cele mai puternice pietre si cristale

Publicat

în

Pietrele si cristalele sunt cunoscute din vremuri antice ca avand energii puternice si benefice omului. Ele au fost folosite de specialistii in feng shui pentru a imbunatati calitatea unui spatiu, indiferent ca este casa sau birou. Află pe radiounirea.ro  care sunt cele mai puternice 10 pietre si cristale din Feng shui.

1. Cuartul transparent
Cuartul transparent este un cristal pur, care are abilitatea de a curata/purifica energia din jurul lui. Aduce armonie in familie, in casa. Il poti aseza oriunde si poti incerca mai multe variante, insa ai grija sa nu-l asezi foarte aproape de pat. Ai incredere in cristalul tau si “asculta-l”. Il mai poti purta in bijuterii si amulete.
2. Cuartul roz
Cuartul roz este unul dintre cele mai populare cristale cu proprietati de vindecare. El atrage dragostea, si este folosit pentru a vindeca ranile sufletului si dezamagirea, in urma unei experiente amoroase nefericite. Cuartul roz poarta energia universala a dragostei, atrage dragostea si vindeca sufletul de amintirile dureroase. Il poti amplasa in mijlocul casei, dar si in dormitor sau in camera copilului. Mai poti purta cuartul roz in masina sau in portofel, dar si sub forma de bijuterii sau amulete.
3. Ametistul
Ametistul este unic si poate fi folosit oriunde, in birou, in locuinta, in gradina sau in masina. El are proprietatea de a curata si purifica un spatiu de energiile si vibratiile negative, emana energie puternica si transforma un spatiu intr-unul primitor. Ametistul ajuta la linistire, calmare, in cazul unor emotii negative puternice. Ametistul intareste sistemul imunitar si ajuta la vindecarea dezechilibrelor la nivelul cailor respiratorii si ale pielii. In limba greaca “ametist” inseamna piatra cu puterea de a te vindeca de intoxicatii. In feng shui, ametistul este bun pentru familiile in care au loc frecvent certuri si sunt neintelegeri. Ametistul poate fi amplasat in Nord-Est (zona spirituala a casei), Sud (faima si reputatie), Sud-est (prosperitate si bogatie). Il mai poti porta in bijuterii sau amulete.
4. Jad
Jadul este o optiune foarte populara cand vine vorba de remediile feng shui. Jadul este o piatra care purifica energiile, protejeaza si ajuta energia dragostei. Mesajul jadului este “Iubeste-te si accepta-te asa cum esti!”. Jadul aduce armonia si echilibrul. Jadul poate fi amplasat oriunde, mai putin in zonele de nord si de sud ale unei incaperi.
De exemplu, poti amplasa o rata mandarin din jad pentru energia dragostei in sud-vest, sau un pi yao din jad pentru prosperitate in sud-est. Un Budda din jad poate fi un excelent obiect de decor, dar si remediu feng shui pentru intelepciune.
5. Citrin
Citrinul este un cristal controversat, si asta pentru ca poate fi contrafacut. Mai exact, citrinul contrafacut este, de fapt, un ametist tratat la caldura care isi pierde culoarea. Citrinul adevarat este mai greu de identificat. Culoarea lui este galben pal. Daca citrinul pe care l-ai vazut are o culoare inchisa, spre un galben-portocaliu, atunci ar fi bine sa nu il cumperi, intrucat este un fals. Citrinul contine energie solara, considerate vindecatoare pentru chakra a treia (plexul solar). Ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a imaginii de sine. Piatra este asociata cu energia banilor, intrucat este cunoscuta ca fiind piatra comerciantilor. Este considerata piatra prosperitatii. Citrinul poate fi amplasat in zona de sud-est a casei (zona abundentei).

Citește și Feng Shui: De ce este bine să arunci lucrurile vechi, murdare sau nefolositoare

6. Cuart fumuriu
Cuartul fumuriu confera protectie si echilibrul. Ca si in cazul citrinului, cuartul fumuriu poate fi usor contrafacut. Cuartul fumuriu original este stralucitor si transparent, chiar si in cele mai intunecate unghiuri. Cuartul fumuriu are puteri tamaduitoare, aduce claritate si trezeste spiritul. El poate fi amplasat aproape de usa de la intrare, pentru a proteja intreaga casa. Il mai poti pune in camera copilului, aproape de fereastra. De asemenea, mai poti beneficia de energiile lui daca il amplasezi in zona de nord-vest sau nord-est a casei.
7. Amonit
Amonitul este considerat o piatra foarte puternica in feng shui. El este, de fapt, o fosila cu cel putin 100 de milioane de ani vechime. Amonitul este o sursa excelenta de stabilitate si protectie. El poate fi amplasat in sud-vest, nord-vest, vest, nord-est, est, sud-est si chiar centrul unei incaperi.
8. Ochi de tigru
Ochiul de tigru este o piatra de protectie, care confera totodata echilibru si limpezeste gandirea, aducand calm si dispozitie linistitoare. Ochiul de tigru aduce lumina in situatii complexe, protejeaza de energiile negative, ajuta la concentrare, atrage norocul, aduce claritate gandirii. Ochiul de tigru poate fi amplasat la intrarea in casa sau langa o fereastra mare sau in zonele de vest sau nord-vest.
9. Pirita
Pirita, sau aurul nebunilor, este o piatra a bunastarii si abundentei, foarte indicata pentru locuinte si birouri. Aduce energie pozitiva, optimism, veselie. Pirita este si o piatra protectoare, care inaltura energiile negative si promoveaza bucuria, starea de bine. De asemenea, pirita limpezeste gandirea si poate fi utilizata atat in domeniul afacerilor, cat si in cel academic. Pirita poate fi pusa in vaza bunastarii sau in zonele care au nevoie de putina energie. Pentru bunastare si prosperitate, cel mai bun loc pentru amplasarea piritei este sud-estul casei sau al biroului. Pentru energie, poti amplasa pirita cat mai aproape de usa de la intrare.
10. Hematit
Hematitul este considerat un cristal, insa el este un mineral (oxid de fier). El are renume ca remediu popular pentru bolile de sange. De altfel denumirea lui, in greaca, inseamna sange. Chiar daca este negru, aparent, daca il spargi, vei vedea ca mijlocul lui este sangeriu. Hematitul are o energie puternica si este suficient sa-l tii in mana pentru a simti efectele calmante. El dezvolta puterea de concentrare si ofera claritate in gandire. In fengh shui, hematitul energizeaza si protejeaza. Il poti amplasa in de nord pentru activarea zonei cariera sau in vest pentru zona creativitate si copii. Pentru protectie se poate amplasa cat mai aproape de intrarea in casa.

Sursa:sfatulparintilor.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Marșul pentru Viață, în 31 martie, la Alba Iulia

Publicat

în

La Alba Iulia, o nouă ediție a Marșului pentru Viață

Anual, în luna martie, intitulată „Luna pentru Viață”, se desfășoară în Patriarhia Română manifestarea de suflet cunoscută sub denumirea de Marșul pentru Viață.
Evenimentul, ajuns la cea de-a 14-a ediție, se derulează sub genericul „Construim pentru viață”, fiind o manifestare apolitică și neconfesională. Și în acest an, numeroși tineri de toate vârstele din municipiul Alba Iulia, însoțiți de preoții parohi, sunt așteptați să participe în număr mare la acest eveniment, cu scopul de a oferi o mărturie puternică privind importanța susținerii și promovării vieții.
La Alba Iulia, manifestarea va fi organizată duminică 31 martie 2024, de la ora 15.00. Cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt așteptați, în jurul orei 14.30, în proximitatea Casei de Cultură a Sindicatelor, vizavi de Facultatea de Teologie Ortodoxă. Apoi, participanții vor urma traseul: Strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Strada Unirii – Piața Tricolorului – esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail”, locul de desfășurare a activităților ulterioare.
Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în parteneriat cu ASCOR Alba Iulia, Asociația „Emanoil”, Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia și reprezentanții tuturor confesiunilor creştine din Alba Iulia și împrejurimi.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni la Primăria Alba Iulia

Publicat

în

La Primăria Alba Iulia, întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni

La Primăria Alba Iulia, a avut loc o întrevedere de lucru între Primăria Municipiului Alba Iulia, reprezentanți ai Ambasadei Elveției în România – Programul Energy Efficiency, teprezentanți ai Secretariatului Afacerilor Economice – din Elveția, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe din România – Coordonator Național pentru contribuția financiară elvețiană din România și reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca.

Discuțiile s-au concentrat în jurul proiectelor municipalității care pot beneficia de sprijin financiar în viitorul apel de proiecte dedicat eficienței energetice care se va lansa anul acesta, în baza acordului-cadru bilateral semnat între Elveția și România.  Alba Iulia s-a bucurat de această vizită de lucru în contextul în care eforturile municipalității din ultimii ani au făcut ca Alba Iulia să devină, în anul 2021, primul oraș din Transilvania care a primit titlul de comunitate sustenabilă. Obținerea acestei certificări europene oferite municipalității în prezența Ambasadorului Elveției în România, a fost rezultatul unui proces interdisciplinar într-o rețea de expertiză paneuropeană și al unei munci de echipă alături de Romania Green Building Council, Agenția Locală pentru Energie Alba și SERVELECT, se arată într-un comunicat de presă.

„Am încredere că echipa Primăriei Alba Iulia va reuși să pregătească documentațiile necesare pentru a accesa prima finanțare elvețiană nerambursabilă dedicată dezvoltării sustenabile a comunității noastre, mai ales deoarece, acest instrument financiar este printre puținele surse de finanțare pe care municipalitatea albaiuliană nu a avut ocazia să le acceseze până în prezent”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

”Conferințele de la Sebeș”, eveniment cultural găzduit în Aula Primăriei, în 3 aprilie

Publicat

în

„Conferințele de la  Sebeș”, un nou eveniment cultural de înaltă ținută, găzduit în Aula Primăriei

Primăria şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vă invită miercuri, 3 aprilie 2024, cu începere de la ora 17.00, în „Aula” primăriei municipiului Sebeş, la conferinţa „Nivele tipologice și axiologice ale discursului intelectual. Despre lectura sau hermeneutica existențială”, susţinută de dr. Virgil Podoabă, profesor universitar la Catedra de Literatură comparată a Facultăţii de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov.

Prof. univ. dr. Virgil Podoabă este scriitor, traducător și critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România. După studii primare în satul natal şi liceale la Cluj, urmează cursuri universitare între 1972 şi 1976 la Facultatea de Filologie din acelaşi oraş. Teza de doctorat cu titlul „Experiența revelatoare și tematizarea ei în literatura română contemporană” o susţine la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj în anul 2003, lucrare distinsă cu calificativul „Summa cum Laude”. Din aprilie 1990 este redactor la revista „Vatra” din Tîrgu Mureș, iar din anul 1992 ocupă postul de lector la Catedra de Literatură comparată, a Facultăţii de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov, urmând cursus honorum până la titlul ştiinţific de profesor universitar. Activitatea sa a fost intensă încă din perioada studenţiei când, a fost președinte al Cercului de istoria literaturii române și redactor al revistei „Echinox” (1974-1976), în care de altfel a şi debutat cu o recenzie în anul 1973 și în paginile căreia, a susținut cu cronici literare și eseuri, rubricile „Proză” și „Cronica literară”.

A făcut parte din echipa de coordonare a cenaclului „Echinox” între anii 1974-1976, a cenaclului „Silvania” din Zalău între 1976 şi 1980, şi a cenaclului „Iosif Vulcan” din Oradea între 1980 şi 1991, iar din anul 1990 şi până în prezent este redactor la revista „Vatra” din Tîrgu-Mureș. De-a lungul timpului a susţinut cu cronici literare, eseuri şi studii critice, prestigioase reviste de profil: „Familia” (1980-1990), „Vatra” (din 1990 încoace), şi a colaborat la revistele „Steaua”, „Caiete critice”, „Arca”, „Tribuna”, „Viața Românească”, „Limes”, „Calende”, „Discobolul”, „Paralela 45” etc. A înființat și a fost redactor-șef între 1991 şi 1992 al ziarului „Gazeta de Vest” din Oradea, iar împreună cu un grup de studenți de la Facultatea de Litere din Brașov a pus bazele revistei studenţești „Erată”, pe care a şi condus-o în calitate de director între anii 1995 şi 1999.

Totodată, prof. univ. dr. Virgil Podoabă are un palmares impresionant de participări la colocvii, târguri de carte, simpozioane, lansări de carte și întâlniri cu cititorii şi a susţinut de-a lungul timpului numeroase conferințe pe teme literare și culturale, cum este cea de la Sebeş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba