Felix Pintea, adjunctul ISU Alba, la Unirea FM : Instalațiile de încălzire trebuie verificate înainte de a fi puse în funcțiune

Adăugat la Știri

centrala-termicaTemperaturile scăzute din ultimele zile, mai ales în timpul nopților, i-au determinat pe albaiulieni să pună în funcțiune instalațiile de încălzire, fie că vorbim de centrale de apartament, fie de sobe sau alte instalații electrice de încălzire.

Reprezentanții ISU Alba atenționează însă că, odată cu venirea frigului, se înmulțesc și incendiile provocate de instalațiile de încălzire improvizate sau defecte. Acestea trebuie verificate înainte de a fi utilizate și ce e mai important, verificarea trebuie făcută de personal calificat, a declarat la Unirea FM, Felix Pintea, adjunctul ISU Alba. El precizează că, potrivit statisticilor centralizate la nivel național, cel puțin un sfert dintre incendiile izbucnite iarna sunt cauzate tocmai de folosirea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, mai ales atunci când vorbim de sisteme improvizate. Colonelul Felix Pintea avertizează populația să fie atentă la specialiștii care instalează, reglează sau intervin la aceste instalații.

Citește și

Colonelul Felix Pintea : ”Din punct de vedere al instalațiilor electrice ne întâlnim tot mai frecvent cu nereguli din sfera instalațiilor electrice cu improvizații. Tot mai mulți sunt meșteri, cu ghilimele, care se pricep, dar care fac mai mult rău. Dacă nu există o dimensionare tehnică, un proiect al instalației, care ar trebui să existe, acea instalație se transformă în risc ”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii