Fără cursuri în școli, astăzi, de ziua Educației

Adăugat la Știri

eleviElevii și profesorii nu vor face cursuri, potrivit unui ordin al ministrului educației, miercuri, pe 5 octombrie, când este sărbătorită Ziua Mondială a Educației. Totuşi, felul în care este marcată această sărbătoare rămâne la alegerea unităţilor de învăţământ, astfel că este posibil ca în unele şcoli din Alba cursurile să se desfăşoare ca într-o zi obişnuită, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, sau vor fi organizate diverse manifestări.

Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pe 5 octombrie. În acest context, Inspectoratul Şcolar va coordona şi supraveghea activităţile desfăşurate la nivelul instituţiilor şcolare.

Citește și Ziua Educației, 5 octombrie, Ziua Centrelor Europe Direct : Acțiuni și la Alba Iulia

Fiecare va realiza un program, cu activităţi care se vor desfăşura în timpul programului şc­olar. Activităţile desfăşurate vor fi de tip dezbatere, ateliere de lucru, iar pentru cei mai mici expoziţii, concursuri, toate acestea urmărind să contureze valorizarea educaţiei. Activităţile se vor desfăşura în toate unitățile de învățământ, nu va fi nici o şcoală închisă.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii