Exproprieri pe traseul Autostrăzii Sebeş-Turda: Despăgubiri pentru 57 de imobile, la Sebeş

Adăugat la Știri

Printre proiectele de acte normative adoptate ieri de Executiv se numără și propiectul de  HOTĂRÂRE privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Sebeş-Turda” – Lot 1 Secţiunea C, km 0+000 – km 0+300, inclusiv Nod Rutier Sebeş, potrivit gov.ro.

Pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, la Sebeş, urmează să fie expropriate circa 60 de imobile, situate în extravilan, dar şi intravilan. Acestea se află pe amplasamentul suplimentar, în zona viitorului Nod Rutier Sebeş. Potrivit proiectului, care a fost în consultare publică în decembrie 2017, suma necesară, aferentă despăgubirilor pentru exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, pe raza municipiului Sebeş, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică, este de 244.000 lei, aferentă unui număr de 57 imobile, în suprafaţă totală de circa 49.891 mp. Pe coridorul de expropriere nu există imobile ce ar pute a constitui monumente istorice/ zone de protecţie a acestora, în caz contrar se vor aplica prevederile Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările ulterioare.

Proiectul Autostrada Sebeș – Turda se întinde pe teritoriul județelor Alba și Cluj având o lungimea totală de 70 km, pe teritoriul județ ului Alba lungimea fiind de 62,1 km, iar pe teritoriul județ ului Cluj lungimea fiind de 7,9 km.

Sursa:gov.ro și sgg.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii