Rămâi conectat

Știri

Examen de definitivare în învățământ 2016-2017: Astăzi a fost ultima zi de înscrieri

Publicat

în

Astăzi a fost ultima zi de înscrieri pentru candidații care doresc să susțină examenul de definitivare în învățământ 2016-2017. Definitivatul se va desfășura în două etape și se va finaliza la sfârșitul lunii aprilie 2017. În acest an școlar însă, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a adus o serie de noutăți în desfășurarea examenului.

Examenul de definitivare se va desfășura, potrivit ordinului, după următorul calendar:

  • până la 31 martie 2017: efectuarea inspecțiilor de specialitate pentru candidații care susțin proba scrisă în sesiunea 2017;
  • 31 martie – 10 aprilie 2017: completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere în aplicația electronică;
  • 20 aprilie 2017: susținerea probei scrise;
  • 25 aprilie 2017: afișarea rezultatelor;
  • 25 – 26 aprilie 2017: depunerea contestațiilor;
  • 26-29 aprilie 2017: soluționarea contestațiilor;
  • 30 aprilie 2017: afișarea rezultatelor finale

Validarea de către MENCS a rezultatelor examenului se va face prin ordin al ministrului educației, în perioada 2-22 mai 2017.

Citește și Schimbare importantă în admiterea la liceu, de anul viitor

Structura examenului presupune două etape: o primă etapă (eliminatorie) ce constă în susținerea a două inspecții de specialitate și în evaluarea portofoliului profesional, precum și o etapă subsecventă ce constă într-o probă scrisă. Examenul se organizează distinct pentru fiecare disciplină sau specialitate în parte, iar subiectele aferente sunt elaborate de MENCS.

Pentru obținerea definitivării în învățământ, metodologia impune condiția efectuării unui stagiu de practică obligatoriu de către cadrul didactic. Stagiul are durata de un an și presupune predarea efectivă la clasă, în sistemul preuniversitar de învățământ, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite. Până în sesiunea aferentă anului școlar 2015-2016, candidații trebuiau să treacă de inspecțiile la clasă și de proba scrisă, fără să fie nevoie de evaluarea portofoliului profesional sau de efectuarea unui stagiu de practică. De asemenea, calendarul de desfășurare era mai extins, astfel că proba scrisă avea loc spre sfârșitul verii.

Nota minimă de promovare a întregului examen a rămas 8, dar, spre deosebire de sesiunile anterioare, în care nota la examen era rezultatul obţinut la proba scrisă, în sesiunea 2017 nota va fi calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă”, este explicat într-un comunicat de presă al ministerului.

Sursa:avocatnet.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba