Evenimente dedicate Zilei Naționale a României, la Aiud, în 30 noiembrie și 1 decembrie

Adăugat la Știri

1-dec-aiudZiua Națională, sărbătorită pe 1 Decembrie, reprezintă ziua simbol al românismului și deopotrivă al românilor, oriunde s-ar afla ei, o zi de mare însemnătate pentru istoria noastră,  în care aducem un omagiu celor care au desăvârșit prin patriotism și jertfă, Marea Unire de la 1918.

Cu această ocazie, Primăria Municipiului Aiud organizează, pentru prima dată la nivel local, miercuri, 30 noiembrie 2016, începând cu ora 18.00, evenimentul omagial ”Pe-al nostru steag e scris UNIRE”, pentru a celebra Ziua Națională a României.

Manifestările dedicate acestui important eveniment vor cuprinde un marș cu torțe pe traseul Școala Gimnazială ”Axente Sever” – strada Unirii – strada Eroilor, o slujbă de Te-Deum oficiată de un sobor de preoți, cu participarea unor clerici de la toate cultele.

La Monumentul Eroilor din cimitirul ortodox, pe acordurile imnului național, intonat de fanfara Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba va fi arborat Drapelul Național, cu respectarea protocolului impus pentru astfel de momente solemne.

Citește și De 1 decembrie, în acest an, va fi prezentă și ”Legiunea română de la Alba Iulia

Manifestările vor avea loc cu concursul unității militare din garnizoana Aiud, subunitatea de pompieri militari, Detașamentul de Jandarmi Aiud  și funcționari publici din cadrul Poliției Municipiului Aiud și Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii