Emil Comșa, președinte ANTREC Alba, la Unirea FM: Ne dorim noi recorduri Guinness Book, în Alba. După cel mai mare balmoș, cea mai mare plăcintă

Adăugat la Știri

Trebuie să punem în valoare datinile și obiceiurile românești, a declarat la Unirea FM Emil Comșa, președintele Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural, filiala Alba. Acesta a precizat că avem un potențial extraordinar pentru cultură și tradiții, dar nevalorificat.

În anul 2000, aveam peste 10 mii de structuri clasificate, acum avem doar în jur de 3 sau 4 mii de structuri. În județul Alba, circulația turistică a crescut în ultimii ani, însă mai mult pe partea de vizitare. Putem să ne promovăm și de aceea ne gândim să stabilim noi recorduri Guinness World Records, a  precizat președintele ANTREC Alba, Emil Comșa.

Citește și Vicepreședintele ANTREC România, la Unirea FM : În Alba Iulia ar putea funcționa o organizație de management al destinațiilor

Emil Comșa: ”Tradițiile noastre trebuie să se păstreze. Apoi, pot fi duse și peste granițe. Vom mai organiza, anul acesta, Anul Centenarului, evenimente care să fie cunoscute internațional, cum ar fi concursuri de gastronomie. De asemenea, am dori să înregistrăm niște recorduri, în Cartea Recordurilor. România are peste 30 de recorduri, dar anul acesta este unul deosebit.  În 2007 avem un record la Garda de Sus, cel mai mare balmoș, de peste 500 de kg. Cei mai iscusiți bucătari din Munții Apuseni s-au adunat la Târgul de Turism Arieșeni – Gârda – Scărişoara, unde au preparat cel mai mare balmoș din lume. Intenționam să avem și cea mai mare plăcintă, anul acesta. Încă nu am stabilit toate detaliile.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii