Elevii şi studenţii nu mai trebuie să solicite adeverinţe pentru a-şi valida sau actualiza calitatea de asigurat

Adăugat la Știri

asigurare cassElevii, studenții și doctoranzii nu vor mai avea nevoie de adeverințele medicale de la școală pentru a-și valida în fiecare an calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate. Eliminarea acestei formalități este prevăzută printr-un protocol semnat de curând între Ministerul Educației și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Conform legislației în vigoare, elevii și studenții cu vârsta între 18 și 26 de ani sunt asigurați în sistemul de sănătate public fără să fie obligați la plata contribuției, dacă, firește, nu realizează deja venituri din muncă. Până la adoptarea acestui protocol, la fiecare început de an școlar/universitar, persoanele în cauză aveau totuși obligația de a depune la sediul casei de asigurări de sănătate o adeverință medicală eliberată de instituția în care studiază, pentru a-și actualiza calitatea de asigurat.

Citește și Ești asigurat ? Cum afli rapid dacă ai asigurare de sănătate

Cu alte cuvinte, adeverința medicală avea scopul de a-i confirma CNAS că tânărul se află încă într-o formă de studiu și beneficiază de dreptul de a fi asigurat în sistemul de sănătate. Validarea și verificarea calității de asigurat urmează să fie efectuate de CNAS prin intermediul unor servicii web dezvoltate de Ministerul Educației şi a accesului la datele din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România pentru elevi, respectiv Registrul Educațional Integrat pentru studenți.

Sursa: avocatnet.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii