Rămâi conectat

Educație și Cultură

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 din Cugir au organizat un mic cenaclu literar în cadrul proiectului „Dor de Eminescu”

Publicat

în

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir, coordonați de profesorii lor, au marcat ieri împlinirea a 165 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu, printr-un proiect educativ intitulat „Dor de Eminescu”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei Cugir, Luminița Birăesc, la această activitate lansată încă de acum 5 ani, au participat 150 de copii, iar scopul acestui proiect a fost de a-i apropia pe copii de opera eminesciană și de a-i face să respecte adevăratele valori ale culturii românești. Evenimentul a debutat la Școala „Ioan Mihu” din Vinerea, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir. Aici, elevii claselor V-VIII, îndrumaţi de profesoarele Laura Teban, Maria Albu şi Adriana Scopciuc au creat o atmosferă de mic cenaclu literar, recitând poezii ale marelui poet.

Atmosfera a fost completată de un program muzical pe versurile lui Eminescu, pregătit cu elevii de către preotul Adrian Cebotari, de la Biserica cu Hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea. Programul s-a bucurat de acompaniamentul tinerilor instrumentişti ai Grupului “Anotimpuri” – Saşa Cebotari, Darius Birăesc şi Laurenţiu Presecan.

Acţiunile au continuat de la ora 13.00 la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, în aceeaşi notă de respect şi admiraţie faţă de opera marelui poet. Toţi cei prezenţi au fost uşor introduşi în universul eminescian de către grupul “Anotimpuri”, condus de Luminiţa Cebotari, Adrian Cebotari şi Gheorghe Birăesc, grup care a cântat “Sară pe deal” şi “Eminescu”. S-a deschis şi mai mult “Lumea poeziei eminesciene” – un concurs de recitare prin care elevii au încercat să pătrundă sensibilitatea poeziilor poetului nepereche. Nu au lipsit nici desenele inspirate de versurile acestuia, unele adevărate picturi ale tinerilor talentaţi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, expuse cu sprijinul prof. Gabriela Vulkan, sub genericul „Mihai Eminescu în imagini şi culori”.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa directorului instituţiei, Stela Ţârlea precum şi a altor profesori care au sprijinit derularea proiectului Ionela Popa şi Daniela Satmari.

Ediţia “Dor de Eminescu” de anul acesta de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir a avut ca parteneri Primăria Oraşului Cugir şi Biserica cu Hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

În Alba, sesiune județeană de formare a elevilor reprezentanți

Publicat

în

Sesiune județeană de formare a elevilor reprezentanți, în Alba

În perioada 25-26 aprilie se va desfășura Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți, ediția 2024.
Aceasta va avea loc la Universitatea ,,1 Decembrie 1918’’ din Alba Iulia.
Pe parcursul celor două zile, elevii reprezentanți din întreg județul vor beneficia de ateliere tematice din sfera reprezentării elevilor, moderate de colegi de ai lor sau de invitați speciali, cu scopul de a îmbunătății procesul de a face vocea elevilor auzită la nivel județean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Publicat

în

Calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie a unei eleve de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

„Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană. Elisa este un real exemplu de ambiție, voință și seriozitate, iar dincolo de motivația pentru performanță se dezvăluie o fată sensibilă, matură, preocupată de latura spirituală și de cunoașterea lui Dumnezeu.

Pasiunea pentru religie îmbinată cu pregătirea temeinică au ajutat-o pe eleva Elisa Jeler să obțină această performanță remarcabilă și să se califice la faza națională. Rezultatul ei reprezintă un motiv de mândrie pentru dascălii și elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, acesta adăugându-se în palmaresul generos de premii și distincții obținute în acest an școlar. Felicitări și mult succes la etapa națională!”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

O nouă bibliotecă, la Aiudul de Sus

Publicat

în

La Aiudul de Sus, o nouă bibliotecă

Marți 23 aprilie a avut loc inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus.
Proiectul, realizat pe bază de voluntariat, la inițiativa ASTRA – Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud, cuprinde cărți, publicații și tablouri primite din donații.
Este al doilea proiect dedicat păstrării identității naționale realizat de Direcția de Cultură – Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” în colaborare cu Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud.
Vă reamintim că la Gârbova de Jos cele două instituiții de cultură au realizat prima expoziție etnografică din zonă, un adevărat muzeu al tradițiilor naționale.
Acest proiect de păstrare și valorificare a universului interior al unei gospodării tradiționale românești este întregit acum de deschiderea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din Aiudul de Sus.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba