Echipa de robotică a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”din Alba Iulia, pentru prima dată la un concurs de robotică

Adăugat la Știri

Echipa ArmyBot a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia va participa, pentru prima dată, la finele săptămânii, la concursul de robotică ,,BRD First Tech Challenge România”, organizat în capitală.

În urma acestei întreceri, echipele câştigătoare vor reprezenta România la faza internațională a competiţiei ce va fi organizată pe continentul american. Cei 13 elevi în uniformă, din clasele a 10 si a 11 a,  vor participa la faza naţională a acestui concurs internaţional, ghidaţi de spiritul competitiv, de dorinţa de a crea ceva măreţ şi conştienţi de faptul că imaginaţia şi creativitatea nu au limite. Echipa a fost fondată la începutul lunii octombrie a anului trecut din dorinţa elevilor de a concura la cel mai mare concurs de robotică pentru licee din România, First Tech Challenge.

Citește și Membrii cercului de lectură de la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, prezenți la Breaza, alături de ceilalți elevi de la colegiile militare din țară

Competiţia constă în construirea unui robot de la zero, care să fie capabil să execute un set de sarcini specifice. În urma calificării la etapa naţională, 90 de echipe naţionale şi 6 echipe internaţionale (Rusia, Israel, Republica Moldova şi Bulgaria) vor concura la Bucureşti în perioada 24-25 Martie, urmând ca 4 dintre acestea să reprezinte România la campionatul internaţional, care va avea loc la Detroit, SUA. Elevii militari din Alba Iulia speră să se califice în lotul pentru campionatul internaţional.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii