Rămâi conectat

Sport

Echipa de pentatlon a Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, calificată la națională

Publicat

în

La începutul săptămânii acesteia, s-a desfășurat, la Arad, faza zonală a competiției sportive de pentatlon. Echipa Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia formată din elevii plutonier Bogdan Hojda, Ionuț Copoeru, Flavius Curticăpean și elevii caporal Andrei Dascălu și Ionuț Duca, antrenată de către domnul profesor Sorin Secăreanu, a reușita performanța calificării la etapa națională.

Pentatlonul este o competiție nouă prevăzută în calendarul competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În anul 2013, s-a desfășurat prima ediție a acestei competiții, o competiție care solicită elevilor o bună pregătire fizică din diverse probe atletice. Astfel, elevii, cinci la număr, trebuie să facă față unei alergări pe 60 m, să sară în lungime cu elan, să arunce greutatea de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanță și, în final, să alerge pe distanța de 800 m. Pentatlonul, ca și decatlonul, este cea mai complexă probă atletică. Elevii din colegiile militare s-au dovedit a fi buni sportivi, cu o pregătire fizică deosebită, fapt remarcat de organizatorii etapei finale la pentatlon atletic școlar din ultimii ani, unde două colegii militare  s-au calificat la etapa finală ,,Suntem mândri că Armata Română are astfel de sportivi” a fost aprecierea organizatorilor la festivitatea de premiere de la Iași din 2013.

,,Este o victorie valoroasă, obținută cu multă trudă, sacrificiu, cu multe emoții, dar care îi determină pe elevi să fie în continuare la fel de buni. Este prima dată când Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” participă cu o echipă de fete, la etapa zonală a pentatlonului atletic școlar unde, prin prestația avută, au fost remarcate de către publicul spectator și de echipele participante. Lupta a fost foarte strânsă pentru cele trei locuri, echipa din Alba Iulia clasându-se pe locul III, la o diferență de doar 16 puncte față de primul loc, ceea ce înseamnă foarte puțin din totalul de 1370 de puncte.” (profesor Sorin Secăreanu)

Valoarea echipei de fete a fost dată de elevele plutonier Andreea Antonie, Izabela Gombar și elevele caporal Bianca Pop, Mălina Piroșcă și Irina Gherheș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Ziua Porților Deschise la Instituția Prefectului – Județul Alba

Publicat

în

La Instituția Prefectului – Județul Alba, Ziua Porților Deschise

Instituția Prefectului – Județul Alba îşi deschide porţile pentru a oferi publicului larg o incursiune în trecutul instituţiei, a oportunităţilor prezentului, dar şi o viziune către viitor.

Cei interesați sunt așteptați la sediul situat în incinta Palatului de Justiție, Strada Ion.I.C. Brătianu, nr.1, marți 2 aprilie, între orele 12.00 și 15.00, pentru o scurtă incursiune în istoria şi prezentul Instituției Prefectului – Județul Alba.

Manifestarea organizată cu prilejul aniversării Zilei Instituției Prefectului este concepută în spiritul transparenţei instituţionale şi îşi propune să ofere publicului vizitator oportunitatea de a se familiariza cu specificul instituţiei, constituind totodată, un prilej pentru informarea celor prezenţi cu privire la sfera de activitate a instituţiei.

Pe parcursul zilei, publicul va putea vizita clădirea cu valoare istorică a instituției, cele mai importante săli ale acesteia, iar oaspeții doritori se vor întâlni și cu personalul Instituției Prefectului – Județul Alba, care le va furniza informații cu privire la competențele și atribuțiile ce revin instituției.

Pentru accesul în sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, persoanele peste 14 ani vor trebui să aibă asupra lor un act de identitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Publicat

în

Calificare pentru Volei Alba Blaj în semifinalele Diviziei A1

Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin.

După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo.

În primul parțial, după o revenire senzațională, echipa din Blaj a fructificat a doua minge de set. Apoi seturile 2 și 3 au fost fără istoric.

Cu 21 de puncte, Iman Isanovic a fost cea mai productivă jucătoare a învingătoarelor.

În semifinale Volei Alba Blaj va întâlni Rapid București sau CSM București, confruntarea decisivă dintre cele două formații fiind programată sâmbătă după amiază.

foto: facebook Volei Alba Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Industria Galda, din nou meci la Târgu Mureș

Publicat

în

Din nou meci la Târgu Mureș pentru Industria Galda

Industria Galda continuă lupta pentru menținerea în liga a treia de fotbal.

În prima etapă din play-out-ul seriei a noua, vineri 29 martie, de la ora 15.00, Industria Galda va juca în deplasare cu ACS Târgu Mureș. Este practic o reeditare a partidei dintre cele două formații din urmă cu o săptămână.

Partida de la finele săptămânii anterioare s-a încheiat la egalitate, 0-0.

foto: facebook Marosvásárhelyi SE – ACS Târgu Mureş


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba