Rămâi conectat

Social-Economic

După ieftinirea alimentelor din iunie, urmează luna scumpirilor. Luna lui Cuptor ne pârjolește buzunarele

Publicat

în

Luna lui Cuptor îi va obliga pe români să scoată mai multi bani din buzunar. Pentru ce vor trebui să plătească mai mult, aflați de pe radiounirea.ro 

După ieftinirea alimentelor din iunie, urmează luna scumpirilor: 1 iulie vine cu mai multe tarife majorate. Iulie debutează cu mai multe majorări de preţuri. Gazele se vor majora cu 6 procente, amenzile de circulaţie vor fi şi ele mai mari, sunt anunţate scumpiri pentru apa menajeră și serviciile de canalizare, posibil şi pentru curentul electric. Vestea bună este că salariul minim creşte tot de la 1 iulie de la 975 lei la 1.050 lei.
Gazele se vor scumpi de luna viitoare cu circa 6%, potrivit calendarului de liberalizare convenit cu FMI şi Comisia Europeană. Scumpirea îi vizează pe consumatorii casnici.
Autoritatea de Reglementare din Energie a propus Guvernului un calendar de creştere treptată a preţurilor pentru gazele din producţia internă de la 53 la 78 de lei pe megawatt oră, până în 2018. Prima etapă din calendar este chiar în această vară.

Citește și Contoare inteligente pe care cu toţii trebuie să le avem până în 2020: dispozitivele ne spun şi cât curent consumă fiecare aparat

Mai multe primării au anunțat scumpiri pentru apa menajeră și serviciile de canalizare. Astfel, de la 1 iulie, prețul apei potabile va fi majorat cu 10% în orașul Sibiu. În județul Botoșani, prețul apei și al canalizării va crește, de la aceeași dată, cu 5%, potrivit evz.ro.
De asemenea, este posibil să asistăm şi la scumpirea curentului electric, însă lucrurile nu sunt ferm sabilite la nivelul ANRE.
Potrivit calendarului convenit de România cu forurile europene, de la 1 iulie ponderea electricității achiziționate de pe piața concurențială pentru utilizatorii casnici ar urma să crească de la 40 la 50%.
Amenzile pentru contraventiile rutiere vor creste, de la 1 iulie, pentru a doua oara in acest an. Asta inseamna ca, de la aceasta data, soferii care incalca prevederile Codului rutier vor trebui sa scoata din buzunar chiar si pana la 2.100 de lei. Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, conform Codului rutier. Avand in vedere ca, de la 1 iulie, salariul minim va fi marit de la 975 la 1.050 de lei, acest lucru va atrage automat si cresterea amenzilor pentru contraventiile rutiere. Concret, incepand cu data de 1 iulie 2015, un punct-amenda va fi egal cu 105 lei, fata de 97,5 lei, cat este in prezent.

Citește și Prețul gazului ”explodează” de la 1 iulie! Pagube în buzunarele românilor

Sursa:realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba