Dumitru Blaga, președintele Asociației Transportatorilor Rutieri Apulum Alba, la Unirea FM : Așteptăm exact nivelul tarifelor la care vor fi blocate preturile

Adăugat la Știri

protest_transportatoriTransportatorii rutieri au ales continuarea protestului cu toate că Executivul a anunțat înghețarea tarifelor RCA pentru șase luni. Sute de camioane, autocare şi taxiuri s-au adunat, joi dimineaţă, în Piaţa Victoriei din Capitală, în cadrul unui protest legat de nemulţumirile privind valoarea poliţei RCA.

Solidari cu colegii lor, şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste de amploare, mai multe străzi principale fiind blocate.

TIR-urile au  circulat joi cu viteză redusă pe DN1, între Săliște și Miercurea Sibiului, pe sensul Sibiu – Alba. Peste 100 de transportatori au protestat pe DN 1, între Sebeş şi Alba Iulia, continuând pe autostrada A1, între Sebeş şi Cunţa, faţă de valoarea ridicată a asigurărilor RCA. Traficul a fost îngreunat din cauza acţiunii şoferilor.

Dumitru Blaga, președintele Asociației Transportatorilor Rutieri ”Apulum” Alba : ”Era suficient dacă această ordonanță specifica și nivelul tarifelor care vor fi blocate. Practic, Guvernul a trimis mingea înapoi la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Deci, tarifele vor fi calculate tot de ASF, același Mișu Negrițoiu, care practic ne împinge la faliment la ora actuală. Vrem demisia dacă tot dansul ajunge să ne calculeze nivelul tarifelor. Așteptăm exact nivelul tarifelor la care vor fi blocate prețurile. Dacă ajunge să se stabilească  nivelul acesta la 18.500, adică nivelul daunei, atunci înseamnă faliment 100%.”

Patronatele din transporturile rutiere  au solicitat Guvernului României ca în textul Ordonanței de Guvern tarifele RCA să fie înghețate la valorile medii ale daunelor existente în evidențele ASF și nu la nivelul celor care se vor calcula în viitor. Reprezentanții patronatelor din transporturile rutiere afirmă că RCA este obligatoriu, iar metoda de calcul RCA trebuie să fie „transparentă și publică”.

 

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii