Duminică, 9 iulie, etapa finală a celui mai important festival-concurs de conservare, promovare și valorificare a tradițiilor și obiceiurilor din Alba – CULTURĂ PENTRU CULTURĂ

Adăugat la Știri

Duminică, 9 iulie, va avea loc etapa finală a celui mai important festival-concurs de conservare, promovare și valorificare a tradițiilor și obiceiurilor din Județul Alba – CULTURĂ PENTRU CULTURĂ, proiect unic în Europa.

Evenimentul va începe la ora 13,00 si va avea loc, pentru prima dată, în Piața Cetății din Alba Iulia. Se vor întrece nu mai puțin de 25 de comunități locale din Județul Alba, fiecare cu ce are mai de preț în materie de tradiții și obiceiuri. Festivalul – concurs ”Cultură pentru cultură ”are drept scop revitalizarea culturii tradiționale din mediul rural şi dezvoltarea turismului cultural în zonele istorico-etnografice ale judeţului Alba.

Citește și Caravana Cultură’n Șură va ajunge în comuna Galda de Jos, în 8 iulie

Prima etapă zonală  a festivalului-concurs a avut loc la Poiana Narciselor, în 21 mai. A urmat apoi, la Loman, a doua etapă desfășurată în 28 mai. Etapa a 3 a fost la Ciugud, în 4 iunie,  iar cea de-a patra etapă a avut loc în 11 iunie, la Unirea.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii