„DUELUL VIORILOR”, pe 15 octombrie, la Alba Iulia

Adăugat la Știri

duelul-viorilor-2016Devenit deja tradiţie în viaţa muzicală românească, Turneul Internaţional „DUELUL VIORILOR”, își continuă traseul.

În acest an, după ce în perioada 4-15 octombrie vor străbate țara oferind melomanilor o experiență de neuitat, cei trei muzicieni, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor ajunge pe 2 decembrie pe una dintre cele mai mari și prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York. Acestă recunoaștere, și, de ce nu, validare a valorii muzicienilor și a valorii proiectului, vine după succesul primelor cinci ediții, răsplătit, atât pe scenele din țară, cât și pe alte scene europene, cu aplauze îndelungi oferite de publicul care a umplut sălile de concert.

Citește și Tulnicul, instrument muzical din vremea dacilor

La Alba Iulia , „Duelul Viorilor”, va avea loc pe 15 octombrie. Spectacolul va avea loc de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Publicul va aprecia, pe lângă prestația interpreţilor, şi sunetul ambelor viori – Stradivarius „Pachoud”, pe care cântă Liviu Prunaru, dar și Guarneri del Gesù, pe care cântă Gabriel Croitoru (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află), viori purtând cu ele, la rândul lor, poveşti excepţionale, poveşti care pot fi descoperite pe site-ul www.duelulviorilor.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii