DSP ALBA : Prestatorii de servicii funerare sunt obligați să obțină autorizația sanitară de funcționare

Adăugat la Știri

dsp-albaPotrivit Hotărârii Guvernului Nr. 741/2016, care va intra în vigoare în 24 noiembrie 2016, prestatorii de servicii funerare sunt obligați să obțină autorizația sanitară de funcționare, care este emisă de direcțiile județene de sănătate publică.

Direcția de Sănătate Publică Alba vă informează că depunerea dosarelor se face, de luni până vineri, la Biroul avize și autorizații, de la sediul de pe Bulevardul Revoluției, nr. 23, din curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. 

Hotărârea pentru aprobarea Normelor tehnice şi sanitare privind serviciile funerare, înhumarea, incinerarea, transportul, deshumarea şi reînhumarea cadavrelor umane, cimitirele, crematoriile umane, precum şi criteriile profesionale pe care trebuie să le îndeplinească prestatorii de servicii funerare şi nivelul fondului de garantare a fost publicată în Monitorul Oficial în 24 octombrie și va intra în vigoare în 24 noiembrie.

Citește și Spitalele din județ și-au întocmit, la solicitarea DSP Alba, Planul alb: În cazul unor dezastre sau calamități, acestea pot trata peste 70 de pacienți simultan.

Potrivit legii, prestatorii de servicii funerare vor efectua activitățile specifice după obținerea avizului consiliului local al unității administrative teritoriale și a autorizației sanitare de funcționare emisă de către direcțiile de sănătate publică județene respectiv a municipiului București.

Prestatorul de servicii funerare trebuie să respecte normele de igienă în timpul transportului și înhumării, pentru protecția sănătății publice.

Formularul pentru autorizarea sanitară pentru activități de înmormântare/înhumare (cimitire) poate fi descărcat de pe site-ul DSP Alba și al Ministerului Sănătății.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii