”Draga ie românească” – șezătoare tradițională dedicată Zilei universale a iei, la Academia Doamnelor

Adăugat la Știri

Echipa Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia organizează joi, 22 iunie 2017, de la ora 18, o șezătoare tradițională, dedicată Zilei universale a iei.

Șezătoarea a avut dintotdeauna rolul de a uni comunitatea, fiind un loc în care oamenii mergeau cu bucurie pentru a primi și a dărui – har, pricepere, cunoștințe -, un loc al dialogului, un loc unde talentul putea fi arătat și apreciat. Cei care au avut ocazia să participe la o șezătoare tradițională își amintesc, probabil, cu nostalgie de aceasta. Pentru cei care nu au avut încă această șansă, va fi, cu siguranță, o experiență de neuitat.

Atmosfera cu totul aparte a unei astfel de șezători va fi creată cu ajutorul invitaților speciali: Olivia Bărbuță – etnograf, Maria Anca – meșter popular, Mariana Mereu, Maria Juncan, Ștefana Juncan, Norica Hașa, Cătălin Hașa și Alina Maer.

Citește și 24-25 iunie, ”Sărbătoarea Iei”, la Petrești : Programul

Evenimentul include ateliere de lucru, dar și o expoziție de ii vechi și noi. Vă așteptăm, cu drag, să ne arătați cu câtă bucurie și îndemânare vă coaseți propria ie, dar și să povestim, să cântăm, să pictăm, să mâncăm plăcinte, să regăsim împreună frumusețea tradițiilor autentice.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii