Două școli din Alba încep noul an școlar mai dotați pentru performanță, datorită premiilor acordate de programul Patrula de Reciclare

Adăugat la Știri

patrula reciclareMii de copiii și elevi din peste 160 de grădinițe, școli și licee din toată țara vor începe noul an școlar mai dotați pentru performanță, datorită premiilor acordate de programul Patrula de Reciclare. Șansele lor depind de susținerea cetățenilor, instituțiilor și firmelor care colectează și trimit la reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).
 
În luna iunie a avut loc prima etapă a premierilor Patrulei de Reciclare – ediția 2015-2016. 88 de unități școlare desemnate câștigători pe plan local (6 în București și câte 2 în fiecare județ) și-au ales, ca premii, materiale didactice și pentru dotarea școlilor, excursii pentru elevi, echipamente IT (imprimante, calculatoare/laptop-uri), rechizite și necesar de birotică.

”Cursa” pentru premiile naționale intră în ultima linie dreaptă. Celor 88 de câștigători locali li se vor adăuga încă aproximativ 70 de Patrule, în luna septembrie, când Asociația RoRec va acorda premiile naționale echipelor eligibile din primele 3 județe unde se va colecta cea mai mare cantitate de deșeuri electrice pe cap de locuitor, în cadrul programului.

Până în prezent, 8 județe se află în topul competitorilor pentru premiile naționale (în ordine alfabetică, nu în ordinea cantităților colectate): Covasna, Dolj, Harghita, Gorj, Iași, Olt, Sibiu și Vâlcea! Perioada decisivă este acum, în luna august – oricare dintre celelalte județe poate intra în clasament, în funcție de cât de mult se mobilizează să colecteze DEEE pentru copiii din Patrula de Reciclare!

Cantitatea colectată la ediția 2015-2016, pâna la 31 iulie, în cadrul programului, pe țară, este de 657.000 kg – un nou record de colectare a deșeurilor electrice datorat acțiunilor de promovare a comportamentului responsabil față de mediu ale tinerilor și profesorilor.

Oricine scapă de aparatele electrice vechi sau stricate până la 31 august, predându-le la reciclare, ajută copiii și tinerii din județul său să câștige unul din premiile naționale și, astfel, contribuie la dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor respective.

Premianții locali ai ediției 2015-2016, prima etapă, au fost de la Școala Gimnazială Stremț, profesorul coordonator Violeta Nadia Bîrgoz care a primit premiul pentru ”Cea mai activă Patrulă” și de la Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, profesorul coordonator Nicoleta Mîndroc, care a primit premiul pentru ”Cea mai mare cantitate de baterii”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii