Două săptămâni până la redeschiderea autostrăzii Sibiu-Orăştie

Adăugat la Știri

autostrada-sibiu-orastieLucrările pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, aflat între Cunţa şi Sălişte, sunt în plin şantier. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că sectorul demolat va fi redeschis circulaţiei la sfârşitul lunii septembrie.

Pe şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie se lucrează 24 de ore din 24 pentru ca tronsonul demolat la mai puţin de doi ani de la inaugurare să fie refăcut în totalitate. Directorul CNADNR, Cătălin Humor, a dat asigurări, în cadrul vizitei pe care a făcut-o, în Alba,  în 9 septembrie pe şantier, că lucrările sunt în grafic pentru ca tronsonul să se redeschidă până la finele lunii, însă a menţionat că pe Autrostrada Sibiu-Orăştie mai există alte trei zone cu probleme „minore”. Acestea vor fi remediate, potrivit directorului CNADNR.

Citește și Fotografii noi ! Cum „s-a scufundat” autostrada Orăștie-Sibiu. Imagini cu dezastrul de 137 de milioane de euro

Într-o analiză amplă făcută de Asociaţia Construim România, Autostrada Sibiu-Orăştie e prezentată ca un risc major pentru şoferi, iar potrivit previziunilor făcute de membrii Asociaţiei Pro Infrastructura , în sezonul toamnă-iarnă, Dealul Bucium ar putea intra într-o „alunecare finală catastrofală”, şi „va înghiți cu totul autostrada A1, cu sau fără oameni îngropați de vii cu tot”. Tronsonul Cunţa-Sălişte din Autostrada Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014, dar a fost închis traficului rutier la nici un an de la inaugurare.

romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii