Dosare penale pentru şoferii prinşi cu alcool la volan, în Alba, în minivacanța de Rusalii

Adăugat la Știri

La data de 01.06.2017, în jurul orelor 07.00, polițiștii din Cugir l-au identificat pe un bărbat de 47 de ani, din Cugir, imediat după ce acesta a pierdut controlul unui autoturism şi a intrat cu el într-un cort amplasat în piaţa agroalimentară de pe strada Mureşului din Cugir. În urma evenimentului rutier, nimeni nu a fost rănit, iar cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul era sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 01.06.2017, în jurul orelor 21.00, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Crăciunelu de Jos, l-au depistat pe un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 02.06.2017, în jurul orelor 16.10 , pe strada Crinului din Teiuş,  poliţiştii rutieri din Teiuş l-au depistat pe un bărbat de 49 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește și Peste 940 de sancțiuni, din care peste 400 pentru alcool și 36 de permise reținute de polițiști în minivacanța de Rusalii

La data de 02.06.2017, în jurul orelor 23.50, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, din judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, pe b-dul Transilvaniei din Alba Iulia, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde   i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 03.06.2017, în jurul orelor 21.10, poliţiştii rutieri din Blaj l-au depistat pe un tânăr de 29 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, prin municipiu, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 La data de 05.06.2017, în jurul orelor 07.45, pe strada Ion Creangă din municipiul Aiud, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste situaţii, faţă de conducătorii auto, au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii