Doi turişti blocaţi în zăpadă, salvați de jandarmii montani din cadrul Postului Montan Şugag

Adăugat la Știri

DSC_0377Jandarmii montani din cadrul Postului Montan Şugag au intervenit oportun pentru salvarea a doi turişti blocaţi în zăpadă.

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, joi, 23 februarie a.c., la ora 19.40, despre faptul că două persoane au nevoie de ajutor, deoarece maşina în care se aflau a rămas blocată în zăpadă pe drumul naţional 67 C (Transalpina). La ora 21.35 subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu trei lucrători din cadrul Salvamont Alba au ajuns la faţa locului, zona Oaşa, unde au identificat şi au scos din zăpadă autoturismul blocat. După deszăpezire persoanele în cauză au fost conduse la postul de poliţie din localitatea Şugag în vederea luării măsurilor legale de către lucrătorii de poliţie abilitaţi să constate contravenţii pe drumurile publice. Efectivele din cadrul Jandarmeriei Alba s-au pus în mişcare pe drumul de întoarcere la ora 23.05.

Citește și Posturile montane de jandarmi din judeţul Alba, pregătite să ajute turiștii aflați în dificultate

Reamintim turiștilor că accesul spre  Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

Totodată cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii