Doar 4 unități administrative din județul Alba au solicitat fonduri pentru reabilitarea şcolilor în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare

Adăugat la Știri

scoliDoar 4 unități administrative din județul Alba au solicitat bani pentru reabilitarea şcolilor în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare.

Deși termenul de solicitare a finanţării pentru lucrările necesare obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare a fost prelungit până în 20 septembrie 2016, întrucât două treimi din sumele alocate cu această destinaţie nu au fost solicitate, doar administrații locale din Sebeş, Sâncel, Daia Română şi Teiuş au solicitat aceste fonduri, în condițiile în care la începutul anului școlar 2016-2017, din cele peste 500 de unități de învățământ din județ, puțin peste 100 nu aveau autorizație sanitară de funcționare. Alte nouă unități de învățământ din Alba au anunțat că vor face lucrări pe care le vor realiza din fonduri proprii.

Citește și Școlile și universitățile nu vor mai solicita copii legalizate: Va fi suficient un document conform cu originalul

Prelungirea termenului a fost luată pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de unităţi de învățământ să demareze în acest an intervenţiile de acest fel. Majoritatea problemelor sunt cauzate de lipsa apei potabile în zonele respective, grupuri sanitare neamenajate sau spații improprii pentru desfășurarea cursurilor.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii