Doar 4 din cei 33 de proprietari de locuințe din ”Turturica” au acceptat oferta Primăriei Alba Iulia

Adăugat la Știri

După evacuarea colectivă a Blocului G2, cunoscut de către albaiulieni drept „Turturica”, au rămas 33 de proprietari de locuințe. Primăria Alba Iulia a realizat o expertiză, și astfel, le-a oferit acestora sume cuprinse între 2.360 și 3.980 de euro, pentru garsoniere.

Mulți dintre proprietari au precizat că vor ataca hotărârea în instanță. La ora actuală, din cei 33 de proprietari, 4 au acceptat oferta primăriei, iar 5 sunt plecați în străinătate și nu au dat încă un răspuns.

Citește și Consilierul local Mircea Trifu, la Unirea FM: O parcare în locul blocului Turturica, puțin probabil să se realizeze. Primăria ar trebui să se gândească la refacerea blocului G2

Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului Alba Iulia: ”Blocul este într-o stare avansată de degradare, poate vedea oricine cu ochiul liber. La ora aceasta, am făcut  evacuarea colectiva, tot ce este chiriaș, în afară de o singură persoană pentru care se încheie acum procesul, a fost singura care a câștigat, este în apel acum, sigur vom câștiga acest caz, care a venit și și-a exprimat dorința de a pleca de acolo, noi nu mai avem chiriași acolo. Mai există proprietarii. Deocamdată sunt 4, dar din 33 abia 28 au făcut obiectul unor hotărâri de consiliu local, 5 sunt în străinătate. Undeva în jur de 15, 16, deocamdată nu au fost de acord, dar 2 sau 3 cazuri au luat deja legătura cu noi, să se intereseze ce vor lua în schimb. Suma mai mare au înțeles că nu se poate, mai mare de ce s-a stabilit de evaluatorul autorizat. Pe măsură ce se vor deteriora tot mai mult condițiile de trai acolo, lumea va înțelege și va încerca , cei care locuiesc acolo, sa găsească altă soluție, iar pentru cei care au altă proprietate și  locuiesc acolo le va fi mult mai ușor. Vor lua niște bani pe care altfel nu i-ar luat pentru vânzarea unei astfel de locuințe, pentru că , repet , nu are valoare de piață.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii