DN1, DN7 și DN2, cele mai periculoase drumuri naționale : Două dintre el tranzitează județul Alba

Adăugat la Știri

masiniDouă dintre cele mai periculoase drumuri naționale , pe care s-au produs cele mai multe accidente grave, tranzitează județul Alba.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, trei drumuri naționale DN1, DN 7 și DN2 sunt în top 3 al celor mai periculoase drumuri din România, în funcție de numărul de accidente produse.

Cel mai periculos drum al ţării rămâne, însă, DN1, drum ce tranzitează și județul nostru. Din ianuarie anul trecut și până în februarie anul acesta, pe cei 643 de kilometri de şosea au avut loc 336 de accidente. Pentru acest drum, poliţiştii de la rutieră cer instalarea de parapet median din beton, crearea de refugii pentru pietoni sau instalarea de pasarele.

Citește și Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere pe DN 1, în zona Miraslău : În 6 ore de acţiune, 46 de conducători auto ce au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice

DN7, un alt drum național ce tranzitează Alba, este extrem de folosit de românii din diaspora, atunci când se întorc în țară și atunci când pleacă înapoi la lucru, în străinătate. La întoarcerea în țară, oboseala la volan este principala cauza a unor accidente extrem de grave.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii