Distonocalmul dispare de pe piață

Adăugat la Sănătate

319a5587602ee77f4ef61471c7288f48_XLProducătorul a anunţat, marţi, că Distonocalm nu va mai fi disponibil pe piaţă în perioada următoare. Vezi detaliile pe radiounirea.ro.

Zentiva a decis să înregistreze o  nouă formulă a produsului după ce, în 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat „restricţionarea utilizării medicamentelor care conţin derivaţi de ergot pentru anumite indicaţii terapeutice”, nu şi pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

Medicamentul se află, în prezent, în proces de autorizare la ANMDM într-o „nouă formulă”, din combinaţia căreia a fost exclus derivatul de ergot. Recomandarea CHMP a condus la dificultăţi de aprovizionare cu derivat de ergot şi, în final, la „epuizarea stocurilor de materie primă”, de aceea compania nu mai poate continua producția în formula actuală.

Directorul Zentiva România, Simona Cocoş, a ținut să sublinieze că “această situaţie nu a fost cauzată de probleme de calitate, eficienţă sau siguranţă a produsului”, dar și că decizia nu este “bazată pe raţiuni economice comerciale, aşa cum poate s-ar putea crede, date fiind condiţiile foarte dificile din piaţa farmaceutic”.

Distonocalm este indicat în distonii neurovegetative însoţite de tulburări digestive, cardiovasculare sau neuropsihice.

sursa: telegrama.ro

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii